To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS GDI] [SILNIK] - Filtr paliwa

red42 - 01-02-2009, 21:35
Temat postu: [MSS GDI] [SILNIK] - Filtr paliwa
mam pytanie gdzie jest umiejscowiony filtr paliwa w Space star 1,8 GDI 87kw. Widziałem temat o filtrze w carismie, ale za cholerę nie mogę go znaleźć, czy może być tak aby go nie było ??? jesli ktoś moze pomóc proszę i dziękuję :)
maniak30 - 01-02-2009, 22:08

nie jestem pewien ale powinien byc w zbiorniku paliwa :roll:
Robson86 - 02-02-2009, 00:39

maniak30 napisał/a:
nie jestem pewien ale powinien byc w zbiorniku paliwa

dokladnie przy zbiorniku paliwa :)
Pozdroo

red42 - 03-02-2009, 18:59

mówisz że przy zbiorniku?? sprawdzalismy na kanale i nie można go namierzyć. może ktos może dokładniej wytłumaczyć jak go zlokalizować.

[ Dodano: 03-02-2009, 19:02 ]
w zbiorniku przy pompie jest tylko takie niewielkie sitko, ale ono raczej nie może spełniać roli filtra, tak mi się wydaje.

JCH - 03-02-2009, 19:30

red42, spójrz w dziale Download - masz tam serwisówkę do Spece Stara. Zapewne znajdziesz rozrysowany schemat układu zasilania i zbiornika paliwa.
Co prawda w przypadku DID okazało się, że Manual nieco przekłamuje ale być może dla GDI jest OK.

red42 - 16-02-2009, 19:59

wiecie co przeanalizowałem całą tą instrukcję ale nie znalazłem tego filtra. wszytsko wskazuje na to, że chyba go nie ma. Czy tak moze być weźcie pomóżcie może tak być czy nie???? Nie mam z tym wielkiego problemu, ale albo mam zapchany filtr albo słabą pompę wysokiego ciśnienia, tak powiedziano mi w serwisie tak więc chciałbym to zweryfikować.

W sumie to mnie to trochę dziwi aby mogłą być pompa, bo auto chodzi jak ta lala, śmiga jak szalony.

mariusz szabelski - 22-02-2009, 19:02

filtr paliwa jest pod tylnym siedzeniem w zbiorniku paliwa

[ Dodano: 22-02-2009, 19:06 ]
to czrny modul do ktorego zamocowana jest pompa .

red42 - 30-03-2009, 22:00

w zbiorniku jest ta cała pompa, na końcu jest taka siatka plastikowa, czy to ten filtr??? Bo jeśli tak to w moim MSS jest ona czysta, praktycznie jak nowa, o to chodzi czy coś jeszcze po drodze?? bo juz sam nie wiem??

prosze o odpowiedź :)

Harry79 - 31-03-2009, 14:21

red42 napisał/a:
w zbiorniku przy pompie jest tylko takie niewielkie sitko, ale ono raczej nie może spełniać roli filtra, tak mi się wydaje.

To właśnie jest filtr paliwa, ta siateczka.
W GDI są dwie pompy paliwa i ta przy zbiorniku zasila tę drugą (pompę wysokiego ciśnienia). Tak więc filtr musi być przed pompą bo inaczej... :wink:

red42 - 31-03-2009, 14:49

no i to jest w tym przypadku zła wiadomość, bo ten filtr jest czysty, a w servisie powiedziano mi, że mam niskie ciśnienie paliwa i pan powiedział, że jest albo zapchany filtr albo któraś z pomp już słabnie , tak więc to pewnie ta druga wiadomość niestety :(

na razie wszystko chodzi i chyba nie ma co szukać dziury w całym,
Co wy na to??