To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - Galant 2000, 2.4 GDI

pitbu77 - 06-02-2009, 13:26
Temat postu: Galant 2000, 2.4 GDI
Witam wszystkich.

Ponieważ chcę się niedługo przesiąść na większe auto i mój wybór już dawno padł na Galanta, zwracam się do Was szanowni mędrcy po opinię.

Czy może któryś z Was ze Śląska oglądał tegoż łobuza:

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7595427

Będę wdzięczny o opinię na każdy temat z tym egzemplarzem związany.

Pozdrawiam

Pitbu77

Owczar - 06-02-2009, 13:37

Czy ten Galant to przypadkowy wybór czy silnik GDI wybrałeś z premedytacją? Dobrze by było gdybyś troszke poczytał o wadach i zaletach tego silnika...
pitbu77 - 06-02-2009, 13:51

Szukam auta w miarę oszczędnego. Na temat tego silnika już trochę się naczytałem na forum. Nie bardzo mam ochotę na silnik z gazem a 2,5 V6 trochę spalać będzie.
Właściwie to podoba mi się wyposażenie tego auta i cena za rocznik. A czy silnik 2,4 GDI należy do awaryjnych? Przecież są tu również forumowicze, którzy właśnie taką jednostkę napędową mają w swoich Galach.

Owczar - 06-02-2009, 14:00

Jeśli chodzi o awaryjność to nie jest chyba źle. Z tego co wiem to te silniki są czułe na jakość paliwa i częstym problemem jest awaria popychaczy. Poza tym chyba nie ma jakiś typowych awarii. Generalnie tak jak już przeczytałeś, to tego silnika nie przerabia się na LPG. Co do spalania to są podzielone opinie, z tego co wiem, trzeba nim umiejętnie jeździć i potrafi być oszczędny. Jest tańszy przy zakupie, ale to chyba wynika z nieopłacalnego gazowania.. Forumowiczów jest sporo i ich opinia będzie na pewno pewniejsza. Moja opinia, opierająca się na tym co czytałem na forum, to że lepszy 2,5V6, chociażby zagazowany. Ale każdy chwali to co ma ;)

Tu masz troszkę o wadach i zaletach Klik