|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Kmer 16-10-2009, 18:48 |
Galant 2000, 2.4 GDI |
Autor |
Wiadomość |
pitbu77
Mitsumaniak Made in Poland

Auto: Galant EA5W '98 Nardi Torino
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 728 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 06-02-2009, 13:26 Galant 2000, 2.4 GDI
|
|
|
Witam wszystkich.
Ponieważ chcę się niedługo przesiąść na większe auto i mój wybór już dawno padł na Galanta, zwracam się do Was szanowni mędrcy po opinię.
Czy może któryś z Was ze Śląska oglądał tegoż łobuza:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7595427
Będę wdzięczny o opinię na każdy temat z tym egzemplarzem związany.
Pozdrawiam
Pitbu77 |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14375 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 06-02-2009, 13:37
|
|
|
Czy ten Galant to przypadkowy wybór czy silnik GDI wybrałeś z premedytacją? Dobrze by było gdybyś troszke poczytał o wadach i zaletach tego silnika... |
|
|
|
 |
pitbu77
Mitsumaniak Made in Poland

Auto: Galant EA5W '98 Nardi Torino
Pomógł: 4 razy Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 728 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 06-02-2009, 13:51
|
|
|
Szukam auta w miarę oszczędnego. Na temat tego silnika już trochę się naczytałem na forum. Nie bardzo mam ochotę na silnik z gazem a 2,5 V6 trochę spalać będzie.
Właściwie to podoba mi się wyposażenie tego auta i cena za rocznik. A czy silnik 2,4 GDI należy do awaryjnych? Przecież są tu również forumowicze, którzy właśnie taką jednostkę napędową mają w swoich Galach. |
_________________ ラリードライバーは、横にそれをします - Rally drivers do it sideways
"Nie ucz świni śpiewać bo stracisz czas i zdenerwujesz świnię"
 |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14375 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 06-02-2009, 14:00
|
|
|
Jeśli chodzi o awaryjność to nie jest chyba źle. Z tego co wiem to te silniki są czułe na jakość paliwa i częstym problemem jest awaria popychaczy. Poza tym chyba nie ma jakiś typowych awarii. Generalnie tak jak już przeczytałeś, to tego silnika nie przerabia się na LPG. Co do spalania to są podzielone opinie, z tego co wiem, trzeba nim umiejętnie jeździć i potrafi być oszczędny. Jest tańszy przy zakupie, ale to chyba wynika z nieopłacalnego gazowania.. Forumowiczów jest sporo i ich opinia będzie na pewno pewniejsza. Moja opinia, opierająca się na tym co czytałem na forum, to że lepszy 2,5V6, chociażby zagazowany. Ale każdy chwali to co ma
Tu masz troszkę o wadach i zaletach Klik |
|
|
|
 |
|
|