[04-13]Colt CZx - Colt automat
maro123 - 22-02-2009, 20:54 Temat postu: Colt automat Witam!
Jestem nowym na tym forum i chciałbym uzyskać parę informacji na temat Colta ze skrzynią automatyczną, jestem zainteresowany kupnem nowego Colta Invite 1.3 .
Czy ktoś na forum ma takie autko i jak ono się sprawuje za wszystkie informacje z góry dziękuję w salonach nie mają takiego modelu do przetestowania, więc wszelkie informacje są dla mnie bardzo cenne.
Marcin-Krak - 23-02-2009, 00:30
1. Lepiej gdyby ten post znalazł się w dziale o Coltach CZ.
2. Mało jest osób na Forum posiadających tego Colta, ale może
michalp - 23-02-2009, 08:52
Marcin-Krak napisał/a: | 1. Lepiej gdyby ten post znalazł się w dziale o Coltach CZ.
|
Witamy u nas,
Cytat: | 2. Mało jest osób na Forum posiadających tego Colta, ale może |
Skrzynię automatyczną maja jorgen oraz jaceksu25.
Zerknij na ten wątek: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=30469 - powinieneś znaleźć potrzebne ci informacje, a jeśli nie to zawsze możesz napisać do wyżej wymienionych na PW.
Anonymous - 23-02-2009, 18:55 Temat postu: Re: Colt automat
maro123 napisał/a: | Witam!
Jestem nowym na tym forum i chciałbym uzyskać parę informacji na temat Colta ze skrzynią automatyczną, jestem zainteresowany kupnem nowego Colta Invite 1.3 .
Czy ktoś na forum ma takie autko i jak ono się sprawuje za wszystkie informacje z góry dziękuję w salonach nie mają takiego modelu do przetestowania, więc wszelkie informacje są dla mnie bardzo cenne. |
Jak zadasz pytanie bezpośrednio czy warto to odpowiem zdecydowanie WARTO! 20kkm za sobą i dalej jestem zachwycony tą skrzynią. Gdybym miał kupować 2 raz colta to tylko w automacie...
maro123 - 23-02-2009, 20:04 Temat postu: Re: Colt automat [quote="jaceksu25"] maro123 napisał/a: |
Jak zadasz pytanie bezpośrednio czy warto to odpowiem zdecydowanie WARTO! 20kkm za sobą i dalej jestem zachwycony tą skrzynią. Gdybym miał kupować 2 raz colta to tylko w automacie... |
Chciałbym uzyskać trochę więcej informacji, np. jak zachowuje się ta skrzynia w warunkach zimowych, bo jestem z Zakopanego.
Czytałem też Wasz wątek http://forum.mitsumaniaki...ic.php?t=30469, o co chodzi z tym paleniem sprzęgła, czy dużo szarpie przy zmianie przełożenia na automacie.
Może to głupie pytania, ale nigdy nie jeździłem automatem i nie jestem do niego przekonany.
Pzdr.
Anonymous - 23-02-2009, 20:23 Temat postu: Re: Colt automat
maro123 napisał/a: |
Chciałbym uzyskać trochę więcej informacji, np. jak zachowuje się ta skrzynia w warunkach zimowych, bo jestem z Zakopanego.
. |
Dobre pytanie...
Jeżeli chodzi o góry to skrzynia zachowuje się rewelacyjnie w trybie manualnym na podjazdach i zjazdach ( jechałem na odcinku Wisła Malinka do Szczyrku)
Natomiast jeżeli mowa o warunkach zimowych to nie mam żadnych zastrzeżeń poza jednym: w trybie auto podczas hamowania na ABS-ie skrzynia niestety może zazgrzytać . Staram się unikać takiej sytuacji...
[ Dodano: 23-02-2009, 20:24 ]
PS. ta skrzynia nie szarpie tylko są odczuwalne zmiany biegów ( tak samo jak w manualnej)
Jazdę próbną zawsze możesz zrobić. Wystarczy pół litra i kurczaka + kierunek Podlasie
[ Dodano: 23-02-2009, 20:41 ]
Parę słów od producenta:
Opis ogólny
- All shift jest innowacyjną automatycznie sterowana skrzynią biegów o 6 przełożeniach która została zaprojektowana dla Mitsubishi COLT, która zapewnia połączenie zalet automatycznej i manualnej skrzyni biegów
Mianowicie :
1. “prosta i komfortowa w obsłudze” ,
2. “zapewnia niskie zużycie paliwa i sportowe odczucia z jazdy” jak manualna skrzynia biegów
3. Każda z dwóch zalet może być wykorzystana poprzez proste operacje w jednym samochodzie.
- All shift jest kontrolowana przez wysoce wyrafinowany system logiczny,
co zapewnia odpowiedni balans pomiędzy komfortem zmiany biegów ( łatwa w obsłudze ), sportowymi odczuciami ( szybka zmiana biegów ) i zapewniająca oszczędność paliwa.
maro123 - 24-02-2009, 21:16 Temat postu: Re: Colt automat [quote="jaceksu25"][quote="maro123"]
Jazdę próbną zawsze możesz zrobić. Wystarczy pół litra i kurczaka + kierunek Podlasie
Dzięki za jazdę próbną, ale jak na razie nie wybieram się w tamtym kierunku.
Jak by kolega był gdzieś w pobliżu Podhala to zapraszam zawsze się coś znajdzie.
Dzięki za wszystkie informacje, jestem zdecydowany na 90%.
Zakup najprawdopodobniej kwiecień, maj jak kupię to dam znać .
tomekrvf - 24-02-2009, 23:00
Ja też miałem okazję trochę pojeździć Coltem AMT i nie mam tej skrzyni nic do zarzucenia. 6 bieg na trasie przydaje się.
Anonymous - 24-02-2009, 23:05
tomekrvf napisał/a: | Ja też miałem okazję trochę pojeździć Coltem AMT i nie mam tej skrzyni nic do zarzucenia. 6 bieg na trasie przydaje się. |
Jednak przydałaby się jakaś mała zmiana w oprogramowaniu ( dotyczy wspomnianych zgrzytów na abs-ie - z czasem może dojść do uszkodzenia skrzyni).
maro123 - 14-05-2009, 19:32
Witam wszystkich MitsuManiaków , informuję od wczoraj też jestem użytkownikiem Colta z automatyczną skrzynią biegów.
Pierwsze wrażenia z drogi Kraków - Zakopane bardzo pozytywne, myślałem że będzie gorzej z przyzwyczajeniem się do automatu po 20 letniej jeżdzie na manualu, ale było bardzo dobrze.
Pzdr.
|
|
|