To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - jak wyjac licznik, zegary

guzer - 11-03-2009, 17:09
Temat postu: jak wyjac licznik, zegary
siema

mam problem nie dziala mi kontrolka paliwa sprawdzilem juz wszystko i wychodzi na to ze cos licznikiem nie tak ale nie moge go wyjac, jak to mam zrobic

pozdro

Krzyzak - 11-03-2009, 22:04

po zdjeciu obudowy (2 sruby u gory) zegary "wyrywasz" ciagnac do siebie
mitsu_pl - 11-03-2009, 22:39

licznik też jest przykręcony na 2 śrubkli, bodajże na dole, albo po bokach...
Maretzky85 - 12-03-2009, 00:09

Obudowa plastikowa - 2 śrubki na górze, zegary - po bokach 2 śruby i na dole dwie śruby 8mm, po odkręceniu wszystkiego zegary ciągniesz do siebie. Pamiętaj żeby przed ściągnięciem obudowy plastikowej odkręcić bolec resetowania przebiegu dziennego - kręcąc nim w lewo. Dobrze jest też opuścić kierownicę do dołu na max.
guzer - 12-03-2009, 07:30

no wlasnie probowalem tak ale ciezko jak cholera, ogolnie mam peknieta ta obudowe, widac poprzedni wlasciciel (czy tam ktorys z tych poprzednich) cos juz tam robil i boje sie by dalej nie pekla. Z prawej strony wychodzi mi ladnie ale z lewej siedzi jak niewiem, nie dgnie nawet, dziwne. Bede musial cos pokombinowac bo juz 2 razu mi zabraklo gazu a po chwili benzyny i musialem z buta na stacje :)

POZDRO

Maretzky85 - 12-03-2009, 11:56

Obudowa czy zegary Ci nie chcą wyjść ? Jak obudowa, to trzyma się na dwóch śrubkach na górze tylko. Może ktoś skleił ? :roll: Spróbuj podważyć ostrożnie śrubokrętem.
guzer - 12-03-2009, 18:45

obudowa, no próbowałem i kapa wlasnie :/ bede jeszcze probowal w sobote

dzieki za info i pozdrawiam