Car Audio - [EAxA] Głosniki tył
Anonymous - 11-03-2009, 17:12 Temat postu: [EAxA] Głosniki tył Czy ktoś wie jakie głośniki pasują do tyłu w galancie 2000 jaki rozmiar najlepszy zeby nic nie trzabyło przerabiac???
wawer82 - 11-03-2009, 21:03
Z tyłem jest problem żeby wkręcić coś nowego.W półce otwory wyprofilowane są pod fabryczne głośniki i jak dobrze pamiętam to rozstaw śrub po przekątnej to 17cm. Ja odwiedziłem bardzo dużo sklepów i nic nie znalazłem co by pasowało idealnie. Na pudełkach piszą że głośnik ma 17cm ale jest to jego max.średnica z maskownicą! Ja kupiłem standard 17cm z tym że szukałem takich żeby były w jak największy otwór montażowy. Moje weszły w dziurę 16,4cmm więc nakręciłem go na wierzchu blachy a to co było wytłoczone niżej osunąłem... Jak wykręcisz jeden głośnik to będziesz wiedział o czym mówię
A może ktoś znalazł jakieś głośniki dedykowane do Galanta???
hardtek - 12-03-2009, 12:09
cześć witam u mnie z tyłu siedzą jbl-e serii gto 627 wchodzą bez przeróbek jedynie na co trza zwrócić uwagę-miałem tak na początku-konektory do których podpinasz sygnał dla głośnika stykały się z blacha budy (otwory sa wytłoczone jakoś licho) w wyniku czego zwarcie i grał tylko sub. rozwiązałem tez problem małym nacięciem w poprzek otworu i małym podgięciem blachy możesz tez spróbować podgiąć złącza ale dla mnie głośnik to rzecz święta wiec wolałem ingerować w budę auta niż ruszać głośnik pozdrowiska graja na prawdę fajnie aha zapomniał bym średnica głośnika 159mm
killer23 - 23-12-2009, 15:00
podepnę sie pod temat ale mam troche inne pytanie apropo głośników w dzwi wie ktoś moze jaka maja średnice i czym je mozna zastąpić bo u mnie graja bardzo słabo, najgorsze jest to że trzeba zdejmować boczki żeby sie do nich dostać...
Hugo - 23-12-2009, 15:20
killer23 napisał/a: | pytanie apropo głośników w dzwi wie ktoś moze jaka maja średnice | 135 mm.
killer23 - 23-12-2009, 16:23
w obie pary dzwi ten sam rozmiar???
bartekino - 03-06-2010, 20:08
W galancie kombi z tyłu w drzwiach tez są głośniki o średnicy 135 ??
|
|
|