Space Star Techniczne - [MSS 1.3] SILNIK - Przerywa w czasie jazdy
Anonymous - 07-04-2009, 16:37 Temat postu: [MSS 1.3] SILNIK - Przerywa w czasie jazdy Nadgorliwość czasami szkodzi. Tak było i w moim przypadku. Pech chciał, że umyłem silnik w moim Space Star od tego momentu w czasie jazdy silnik przerywa tzn tak jakby dobrze nie palił na wszystkie świece, kopułkę wymieniłem zapobiegawczo. Ciekawe jest to, że barzdiej mułowaty jest na wzniesieniach tak jakby gdzieś ta woda się przelewała. Gaz trzeba dodawać bardzo powoli wtedy wchodzi na obroty. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Czy to wina świec ( wymieniane 2 tyg temu) czy tez inny bardziej zawiły problem?
Dodam jeszcze , że autko zachowywało się normalnie przed umyciem silnika. Oraz to, że wczorj paliło 8,4 dziś zjechałem do 7,4 a godzinkę temu zjechałem do 6, 8. Normalnie zaś pali w granicach 5,8-6,2
Pozdrawiam
xjacobs - 07-04-2009, 19:19
gdzieś się dostała woda po prostu zrob tak: pojedz gdzieś na droge, gdzie dużego zagrożenia nie stworzysz, rozpędź go do 4, a potem zredukuj do 3 bez specjalnego zwalniania. W ten sposób niejako wymusisz na nim obroty i co nieco powinno się wypalić/wyfrunąć/usunąć
cns80 - 07-04-2009, 23:13
Myślę że kopułka i palec nadają się do suszenia. Może być zwykła suszarka tylko należy to robić dobrych kilka minut. Jeśli myłeś myjką ciśnieniową to sprawdź jeszcze przewody świec i kostki elektryczne.
|
|
|