|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS 1.3] SILNIK - Przerywa w czasie jazdy |
Autor |
Wiadomość |
generalswit [Usunięty]
|
Wysłany: 07-04-2009, 16:37 [MSS 1.3] SILNIK - Przerywa w czasie jazdy
|
|
|
Nadgorliwość czasami szkodzi. Tak było i w moim przypadku. Pech chciał, że umyłem silnik w moim Space Star od tego momentu w czasie jazdy silnik przerywa tzn tak jakby dobrze nie palił na wszystkie świece, kopułkę wymieniłem zapobiegawczo. Ciekawe jest to, że barzdiej mułowaty jest na wzniesieniach tak jakby gdzieś ta woda się przelewała. Gaz trzeba dodawać bardzo powoli wtedy wchodzi na obroty. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Czy to wina świec ( wymieniane 2 tyg temu) czy tez inny bardziej zawiły problem?
Dodam jeszcze , że autko zachowywało się normalnie przed umyciem silnika. Oraz to, że wczorj paliło 8,4 dziś zjechałem do 7,4 a godzinkę temu zjechałem do 6, 8. Normalnie zaś pali w granicach 5,8-6,2
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez JCH 08-04-2009, 16:13, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
xjacobs
mod MSS
Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 10 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 762 Skąd: Giżycko/Warszawa
|
Wysłany: 07-04-2009, 19:19
|
|
|
gdzieś się dostała woda po prostu zrob tak: pojedz gdzieś na droge, gdzie dużego zagrożenia nie stworzysz, rozpędź go do 4, a potem zredukuj do 3 bez specjalnego zwalniania. W ten sposób niejako wymusisz na nim obroty i co nieco powinno się wypalić/wyfrunąć/usunąć |
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 07-04-2009, 23:13
|
|
|
Myślę że kopułka i palec nadają się do suszenia. Może być zwykła suszarka tylko należy to robić dobrych kilka minut. Jeśli myłeś myjką ciśnieniową to sprawdź jeszcze przewody świec i kostki elektryczne. |
|
 |
|
|