To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Outlandera ala Lancer.

Anonymous - 14-04-2009, 08:14
Temat postu: Outlandera ala Lancer.
chyba faktycznie lancerowy nos rekina w outlanderze wygląda trochę nie na miejscu:

outlander z nosem lancera

poziomka - 14-04-2009, 08:56
Temat postu: Re: Outlandera ala Lancer.
m4t3us2 napisał/a:
chyba faktycznie lancerowy nos rekina w outlanderze wygląda trochę nie na miejscu:

outlander z nosem lancera

Wg mnie to bardziej Lancer kombi niż Outlander

igor

filippoz - 14-04-2009, 09:15

poziomka napisał/a:

igor
zgadzam się,

także odniosłem takie wrażenie że Mitsu wypuściło Lancera Allroad wzorując się na Audi.

Czyżby kolejna redukcja kosztów? A może chcą skorzystać z sukcesu jakim jest przód nowego lancera? Tak czy siak mi się podoba :D

jurekschroda - 14-04-2009, 09:29

Hmm... wygląda ok, ale podejrzewam, że na żywo zrobi znacznie lepsze wrażenie.
Mam też nadzieję, że nie będzie tak nisko zawieszony - to ma być suv a nie kombi :evil:

[ Dodano: 14-04-2009, 09:31 ]
p.s. odnośnie wzorowania się na audi...

Polecam zerknąć na koncepta nowego audi sportback - jak dla mnie zerżnęli przód z Lancera SB.

Trik - 14-04-2009, 09:37

poziomka napisał/a:

To samo napisałem w dziale Outlandera :mrgreen: i szkoda Outlandera na takie zmiany. Zasługuje na coś ciekawszego. Ma wysoką i kanciata budę, to nie te proporcje. No i to obniżone zawieszenie badrziej pasuje do Dodża lub Szewroleta. A lancer kombi winien raczej przypominać Hondę Acord, więcej dynamitu, szczała północy czy cóś w ten deseń. :D

PS Lancera allroad :badgrin:

Była kiedyś fota i temat w naszym dziale. Buda od SB i zawiecha z Otlandera plus napędy od EVO 9. O i w to mi graj. Już czekam. :badgrin:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=26360

Radassss - 14-04-2009, 10:15

i niech jeszcze go obnniza troche ;) , bedzie Lancer sport-kombi ;) ... w sumie ladny samochod, ale to outlandera nie pasuje to, ale wystarczy tylko jedna forma do odlewania wszystkich samochodow... ;) tniemy koszty az milo ;)
Robson86 - 14-04-2009, 10:23

Radassss napisał/a:
w sumie ladny samochod, ale to outlandera nie pasuje to, ale wystarczy tylko jedna forma do odlewania wszystkich samochodow... tniemy koszty az milo

a mi sie podoba :P , bo wyglada dynamicznie i zawadiacko a przod Lancera jak by nie patrzyl jest teraz wizytowka firmy :)
To tak jakby psioczyc na Audi ze ma wszystkie przody jak a6, albo BMW czy Porsche :P
Wg mnie nowy Outlander jest kozak :D hehe
Pozdroo

jaca71 - 14-04-2009, 10:25

Ale deskę ma czad ;) Kolorowy wyświetlacz i temperatura płynu trafiła na wierzch.
Ten wynalazek do mnie nie przemawia. Znaczy przód do reszty Outka. Ale kombi lekko podniesione było by ok. Nie wiem czy widzieliście Accorda kombi w USA? Europejska wersja z podniesionym zawiasem. Wygląda czadersko. Jak znajdę zdjęcia to wkleję.

Robson86 - 14-04-2009, 10:30

jaca71 napisał/a:
Europejska wersja z podniesionym zawiasem. Wygląda czadersko. Jak znajdę zdjęcia to wkleję.

cos jak a6allroad albo Legacy Outback pewnie...
Pozdroo

akbi - 14-04-2009, 10:59

a mnie się podoba :P
...nie wiem tylko czy dobrze widzę ... czy ten Outlander ma łopatki przy kierownicy :?: :shock:

Radassss - 14-04-2009, 11:08

a wg mnie powinni cos zmienic, sama koncepcja jest OKI, ale przod powinien byc masywniejszy, czyli troche zwiekszyc to czy tamto ;) , troszke go nadmuchac ;)
piomic - 14-04-2009, 15:46

Zupełnie mi nie leży ten przód z resztą. W Lancerze pięknie, w Colcie całkiem ładnie, tu - nie podobi mi sie...
Poprzedni zdecydowanie ładniejszy jest. No i paranoja z obniżaniem zawieszenia — to ma nadal udawać terenówkę, czy już nie?

Robson86 - 14-04-2009, 16:16

Radassss napisał/a:
a wg mnie powinni cos zmienic, sama koncepcja jest OKI, ale przod powinien byc masywniejszy, czyli troche zwiekszyc to czy tamto , troszke go nadmuchac

cayenne jest paskudne a jak sie sprzedaje i za jakie pieniadze :P
Mitsubishi szukalo swojego znaku rozpoznawczego, byl galant pozniej poszli w stylu Carisma,Lancer Evo,Outlander,L-200 czyli te noski po srodku atrapy wlotu powietrza. Teraz po paru probach znalezli nowy styl a mianowicie Lancerowski i w sumie nie dziwie sie ze chca go powklejac do kazdego modelu, bo jest udany :)
Druga sprawa jest taka ze Fordy ogolnie sa podobne do siebie, nowe vw to samo, audi to wrecz klony :P itd itd... to czemu Mitsu ma sie nie upodobnic na calej lini modeli :)
Pozdroo

Kofi - 14-04-2009, 18:46

Mi się nawet podoba. Ale czy nie wygląda przez to jak napompowany Colt po lifcie?
Anonymous - 14-04-2009, 18:52

Robson86 napisał/a:
Mitsubishi szukalo swojego znaku rozpoznawczego, byl galant pozniej poszli w stylu Carisma,Lancer Evo,Outlander,L-200 czyli te noski po srodku atrapy wlotu powietrza. Teraz po paru probach znalezli nowy styl a mianowicie Lancerowski i w sumie nie dziwie sie ze chca go powklejac do kazdego modelu, bo jest udany :)

To jest dorabianie ideologii. A prawda jest prozaiczna że aż boli. W dobie kryzysu kazdy tnie koszty także pod postacią unifikacji elementów. I dlatego we wszystkich modelach stosuje się podobne podzespoły (nie takie same ale...)