[92-96]Lancer CB0 - Włącznik świateł awaryjnych
Mitsufan - 17-04-2009, 15:58 Temat postu: Włącznik świateł awaryjnych Witam,
mam zepsuty włącznik awaryjnych, cały czas działaja mi awaryjne. Jeśli wyjmę tą kostkę z tyłu to awaryjne przestają działać lecz nie działają wtedy kierunkowskazy, z drugiej strony jak podłączę en przełącznik to cały czas chodzą awaryjne. Które kable w tej kostce należy zmostkować żeby działały kierunkowskazy, pomijająć ten nieszczęsny przełącznik?
idas - 17-04-2009, 16:11
Ale przełącznik CI nie odbija czy nawet jak jest w pozycji "wyciśnięty" to łapie? od tyłu przycisku dwa piny są srebrne (Lewa kolumna dwa pierwsze od góry) i na 90 procent "te" musisz zewrzeć (oczywiście ich odpowiednik we wtyczce żeńskiej;)). Pozdrawiam
P.S. jak nie wiesz o co mi chodzi to mogę wysłać zdjęcie wtyczki-ale od strony przycisku z zaznaczonymi pinami. Są to jednak wyraźnie wyróżniające się piny zobaczysz sam, więc nie powinno być problemu:))
Mitsufan - 17-04-2009, 16:20
Tzn. włącznik jest zapadnięty i cały czas chodzą awaryjne.
Jeśli możesz to wyślij mi to zdjęcie bo nie chciałbym czegoś spalić.
idas - 17-04-2009, 16:35
zaznaczyłem piny we wtyczce "męskiej" bo taką mam w domu. Wiadomo iż musisz zewrzeć odpowiednie dla nich gniazda we wtyczce "żeńskiej". Jak to zrobisz to radzę zabrać przycisk do domu, rozebrać (tylko delikatnie bo to wcale nie jest takie łatwe...) i sprawdzić przez co Ci się sprężynka przyblokowała(lub jakiś inny element prowadnicy przycisku-sprężynka to strzał:P). Przy okazji możesz wymienić żaróweczkę jeśli przepalona;)
Pozdrawiam
Anonymous - 17-04-2009, 17:34
A co to za problem wyjąć przełącznik, rozebrać i złożyć ponownie? Po co kombinować z mostkowaniem. Nie zapominajmy, że zarówno kierunkowskazy, jak i światła awaryjne mają być sprawne!
Rozbierałem ten przełącznik kilkanaście razy i jakoś nie mogę sobie uzmysłowić, co mogłoby się tam połamać i uszkodzić na stałe. Najprawdopodobniej drucik wyskoczył z prowadnicy.
Anonymous - 17-04-2009, 19:50
gregorbu, to w końcu jak z tym jest? jeśli włączysz awaryjne to przełącznik miga czy nie ? bo mi nie miga
nikiniko - 17-04-2009, 20:08
Ja bym sie zastosował do tego co napisał gregorbu, też miałem tego typu problem okazało się że blaszka się zawiesiła
Hugo - 17-04-2009, 20:48
h4 napisał/a: | to w końcu jak z tym jest? jeśli włączysz awaryjne to przełącznik miga czy nie ? bo mi nie miga | Przełącznik nie miga.
|
|
|