To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - Problem z ABS

mihau00 - 17-04-2009, 18:58
Temat postu: Problem z ABS
ABS mi padł, kilka razy zapaliła się kontrolka ABS, później cały czas się włączał nawet przy lekkim naciśnięciu hamulca i w końcu się poddał, kontrolka cały czas świeci. Cóż to może być, któryś czujnik, pompa czy jakieś inne cudo?
zenek_bb - 18-04-2009, 00:30

też tak miałem raz... niewiem z jakiego powodu...

wyłączyłem silnik a pompa ABSu dalej pompowała... musiałem szybko odłączyć akumlator

na drugi dzień podłączyłem i dalej pompowała, a abs nie działał

z tego co pamiętam to otworzyłem skrzynke z bezpiecznikami w komorze silnika i odłączyłem bezpiecznik od abs, włączyłem silnik, wyłaczyłem, odpiąłem obie klemy na jakiś czas a potem podłaczyłem bezpiecznik, klemy i już wszystko jest ok od tamtej pory

spróbuj może pomoże... ;/

jak pompa będzie cały czas pompować to w końcu padnie tylko niewiadomo co pierwsze, czy akumlator czy pompa...

mihau00 - 18-04-2009, 18:43

Chwilowo mam problem z głowy bo tak jak pisałeś próbowałem wyjąć bezpiecznik i... go urwałem i muszę teraz poszukać gdzieś takiego
zenek_bb - 18-04-2009, 23:17

auć.... ;/ nom to narobione... ale to tylko bezpiecznik, da sie kupić... ;/
Anonymous - 21-04-2009, 06:13

To, o czym piszecie jest spowodowane najprawdopodobniej sklejeniem przekaźnika. W skrzynce koło akumulatora są przekaźniki, w tym do pompy. Spróbujcie w nie postukać. U mnie pomagało. Jeśli problem będzie częsty, to trzeba by przekaźnik wymienić.
mihau00 - 21-04-2009, 08:02

jutro dopiero będę miał ten bezpiecznik i wtedy zobaczę gdzie... stuknąć i puknąć :)

[ Dodano: 24-04-2009, 20:17 ]
Włożyłem bezpiecznik, reset i na razie działa, trochę pośmigam i zobaczę czy się nie powtórzy.