[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A 2.5] Przycisk HOLD - nie chce się włączyć?
Borys232 - 25-04-2009, 21:51 Temat postu: [EA5A 2.5] Przycisk HOLD - nie chce się włączyć? Mam taki problem, gdyż nie chce mi się wlączyć przycisk HOLD, jak go kliknę to zapala się lampka na liczniku i słychać jakieś zgrzyty dochodzące z silnika/skrzyni. Mogę go wcisnąć, ale on się nie blokuje po wciśnięciu, nie wiem dlaczego.
Miał ktoś coś takiego? Co to może być?
Przy okazji zapytam:
Gdzie sprawdzić poziom oleju w skrzyni automatycznej i jaki olej najlepiej zalać? Idzie to wykonać samemu, w garażu z kanałem?
KaWu - 25-04-2009, 22:56
Borys232, napisał/a: | Gdzie sprawdzić poziom oleju w skrzyni automatycznej i jaki olej najlepiej zalać? Idzie to wykonać samemu, w garażu z kanałem? |
Idzie to zrobic. Bagnet masz, patrzac od przodu silnika, z prawej strony od gory skrzyni. Pod filtrem powietrza.
Co do oleju, masz tutaj: http://forum.mitsumaniaki...ht=automatyczna
Co do wymiany są kolejne tematy...
Borys232 - 26-04-2009, 12:52
No to zrobiłem, przycisk nie działał bo tam jakieś brudy były, rozebrałem, przeczyściłem i wszystko ok
A co do oleju w skrzyni, nie bardzo wiem jak się ocenia jego stan, bo jak wyjmę ten bagnet to jest napis "hot" i "cold", ciężko mi też ocenić ile jest tego oleju, bo jest strasznie czysty, ale całe pole hot i cold zakrywa więc chyba ok, poza tym jest czerwony
Więc jest OK, czy nie? Jak to jest? Aha, wszystko robiłem na zimnym silniku.
Juiceman - 27-04-2009, 15:02
Sprawdzasz na cieplym silniku, no i wajcha musi byc w pozycji N
saphire - 28-04-2009, 08:36
Procedura sprawdzenia poziomu oleju w skrzyni jest opisana w Workshop Manualu i nie chodzi o ciepły silnik tylko o rozgrzana skrzynię i odpowiednio "przepompowaną" przez wszystkie położenia biegów -> patrz Workshop Manual
Borys232 - 28-04-2009, 12:20
saphire napisał/a: | Procedura sprawdzenia poziomu oleju w skrzyni jest opisana w Workshop Manualu |
Co to jest? Gdzie to jest?
SZYNA - 28-04-2009, 14:57
Workshop Manual to tzw. serwisówka - książka serwisowa. Wszystko co można pobrać z forum znajduje się w dziale downloads a konretnie pod tym adresem:
DOWNLOADS
saphire - 28-04-2009, 15:48
Książka naprawczo-diagnostyczna po angielsku do pobrania w dziale download.
|
|
|