[XX-92]Galant E3xA i starsze - Szarpanie samochodu / pytanie
Postremus - 15-05-2009, 10:34 Temat postu: Szarpanie samochodu / pytanie Podczas jazdy mój Gal nieraz szarpie tak jakby nie dochodziło paliwo ale to raczej nie to gdyż dam mu gazu i najdzie na obroty jest ok. Chcę wymienić kable zapłonowe jak i świece. To pomoże?
GoPf3r - 15-05-2009, 14:29
myślę ze po części pomoże:) ja wymieniłem kable , świece , kopułkę i palec i pomogło ale i tak szarpie ale nie aż tak jak szarpał przed wymianą
kumpel jak się przejechał to powiedział ze coś ze wtryskami mam powalone , jakiś błąd czy coś:P
Serek - 15-05-2009, 15:13
1. przewody WN
2. świece
3. filtr paliwa
4. kondensatory ECU
5. regulacja zapłonu
6. wtryskiwacze
oto kilka częstych przyczyn objawów w postaci szarpania, nierównomiernego przyspieszania...
Postremus - 15-05-2009, 21:47
Jutro dostanę komplet kabli zapłonowych oraz 4 świece.... Czy podczas wymiany kabli mam na coś uważać?
qattro18 - 15-05-2009, 21:58
wymieniaj kable po sztuce a unikniesz pomylki,wydmuchaj smieci z gniazd swiec przed wykreceniem pozdro
Postremus - 16-05-2009, 19:05
ok dziś wymieniłem kable jeden za drugim, wyczyściłem gniazda świec odpalam i o dziwo pali więc ruszam przejechałem ponad 5 km i efekt hmmm albo czuć lekkie szarpanie albo jestem przewrażliwiony.
Czy jest różnica w długościach kabli? Tzn np. czy długi kabel musi iść do ostatniego gniazda czy może być gdzie indziej?
Anonymous - 18-05-2009, 15:26
Chciałbym dodać moje doswiadczenie. Miałem najpierw lekkie szarpanie ,a potem tak, że aż nie dało się jechac. Wszystko po kolei powymieniałem i nic. Przyczyna była prozaiczna luz na łozysku aparatu zapłonowego. Pozdrfawiam i życze dobrej jazdy.
GoPf3r - 19-05-2009, 11:34
Waldek70 napisał/a: | Chciałbym dodać moje doswiadczenie. Miałem najpierw lekkie szarpanie ,a potem tak, że aż nie dało się jechac. Wszystko po kolei powymieniałem i nic. Przyczyna była prozaiczna luz na łozysku aparatu zapłonowego. Pozdrfawiam i życze dobrej jazdy. |
możesz to rozwinąć ? jak dokładnie wyeliminowałeś usterkę? opis;) będę wdzięczny
pozdrawiam
|
|
|