To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA5A 1.8] Problem z przerywaniem silnika

pyjte - 15-05-2009, 23:43
Temat postu: [CA5A 1.8] Problem z przerywaniem silnika
Dziś podczas intensywnego przyspieszania, silnik nagle zaczoł lekko przerywać.

Na niskich obrotach na zagrzanym silniku pracuje, pracuje i gaśnie. Po zgasnieciu pali na dotyk. przy przytrzymywaniu gazu nie gasnie.

Sprawdziłem każdy możliwy ytrop. Olej, Swiece, Kable

Podejrzenia mam na zataknowane paliwo (Shell), albo listwe wtryskową lub też filtr paliwa ( może zapchany)

Chce jutro na stacji kupić preparat do czyszenia wtrysków co o tym sądzicie. ?

P.S zatankowałem go później na innej stacji na 98.

A i do 4,5 tysia nie ma objawów. Sadzę że za dużo przepustnica daje powietrza w nie dochodzi tyle paliwa i sie dławi. Tak samo na niskich obrotach nie ma jak zassać paliwa i gaśnie.

Co o tym sądzicie ?
p.s CE się nie swieci. ani nic takiego.

Anonymous - 16-05-2009, 19:25

miewam podobne objawy, ale nie zwalam winy na paliwko. Filtr paliwa wymienilem, uszlachetniacza do czyszczenia wtrysków zalałem i to samo. Muszę ponownie krokowca przeczyścić bo zdarza mu się wariować i możliwe że ustawienia przepustnicy są nieprawidłowe.
Anonymous - 16-05-2009, 21:37

Krokowiec działa tylko na wolnych obrotach.
pyjte - 18-05-2009, 13:30

Problem sądzę że rozwiązany. Przepływomierz padł. Po jego odłączeniu jak ręką odjoł ;) .

Dzięki Lutek za rady w piątek (sądzę że troszkę komuś już w głowie szumiało :D ).

Teraz czas poszukać sprawnego przepływomierza... stąd inąd wiem że Browar testowałeś przepływkę z 1.6 i jest wszystko ok. :o

londolut - 18-05-2009, 15:22

pyjte napisał/a:
Dzięki Lutek za rady w piątek (sądzę że troszkę komuś już w głowie szumiało :D ).
:oops: się balowało ;)

pyjte napisał/a:
Teraz czas poszukać sprawnego przepływomierza... stąd inąd wiem że Browar testowałeś przepływkę z 1.6 i jest wszystko ok. :o
Albo Browar albo Czarnuch - jeden z nich.
Gadałeś z Rafq?

pyjte - 18-05-2009, 15:25

Gadałem niestety już gdzieś pchneli.

No chyba że ktoś ze starych gtik'owych wyjadaczy ma jakiś na stanie ;)

[ Dodano: 29-05-2009, 11:44 ]
Przepływomierz nowy założony (Dzięki rosomak1983)
I teraz informacja dla potomnych, potwierdziło się to że przepływka z 1.6 pasuje do dzitiaja.

Działa i hula jak należy ;) .