To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - 4G63 błąd wtrysku

Luki_Jawor - 20-05-2009, 22:19
Temat postu: 4G63 błąd wtrysku
witam

kiedys jechałem do konca az padł alternator akumulator i stanał. Okazało sie ze alternator lipa juz zrobiony, pasek balastowy pekł został wymieniony wraz z rozrządem. Pod komputerem diagnostycznym pokazuje błąd wtrysku 1. i silnik nie rowno pracuje. auto posiada instalacje gazowa sekwencyjna i tak samo sie zachowoje - nie rowna praca silnika. co mozna zaradzic z tym defektem wtryskowym. blad usuwam i po chwili znow go wywala na kompie.

q67 - 21-05-2009, 09:57

Akumulator wymieniony czy naładowany? Masz pewność co do osoby która wymieniała rozrząd ?
kuba_195 - 21-05-2009, 23:27

duży przebieg tego gazu?? ja miałem problem z 2 wtryskami w corsie, zawieszał się wtryskiwacz od gazu, instalacja lipna jakaś, to dotarłem wtryskiwacz gazowy pastą zaworową, przesmarowałem wazeliną o problem ustał, ale jeśli na benzynie też kuleje, to ja bym na początku zamienił wtryskiwacze miejscami i sprawdził czy błąd nadal na 1 występuje, jeśli tak to nie wtryski tylko może jakiś przewód....
Luki_Jawor - 23-05-2009, 18:28

rozrzad jest w porzadku wymieniony. a akumulator został wymieniony na inny. Najgorsze jest to ze silnik kuleje jak i na benzynie tak i na gazie ciagle ten sam blad wtrysku 1.

przebieg gazu symboliczny jakies 15 tys max