|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
4G63 błąd wtrysku |
Autor |
Wiadomość |
Luki_Jawor
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-05-2009, 22:19 4G63 błąd wtrysku
|
|
|
witam
kiedys jechałem do konca az padł alternator akumulator i stanał. Okazało sie ze alternator lipa juz zrobiony, pasek balastowy pekł został wymieniony wraz z rozrządem. Pod komputerem diagnostycznym pokazuje błąd wtrysku 1. i silnik nie rowno pracuje. auto posiada instalacje gazowa sekwencyjna i tak samo sie zachowoje - nie rowna praca silnika. co mozna zaradzic z tym defektem wtryskowym. blad usuwam i po chwili znow go wywala na kompie. |
|
|
|
 |
q67
Mitsumaniak

Auto: EA2W Galant 2.0 SE kombi 98'
|
Wysłany: 21-05-2009, 09:57
|
|
|
Akumulator wymieniony czy naładowany? Masz pewność co do osoby która wymieniała rozrząd ? |
|
|
|
 |
kuba_195
Forumowicz
Auto: colt 1.6 turbo
|
Wysłany: 21-05-2009, 23:27
|
|
|
duży przebieg tego gazu?? ja miałem problem z 2 wtryskami w corsie, zawieszał się wtryskiwacz od gazu, instalacja lipna jakaś, to dotarłem wtryskiwacz gazowy pastą zaworową, przesmarowałem wazeliną o problem ustał, ale jeśli na benzynie też kuleje, to ja bym na początku zamienił wtryskiwacze miejscami i sprawdził czy błąd nadal na 1 występuje, jeśli tak to nie wtryski tylko może jakiś przewód.... |
|
|
|
 |
Luki_Jawor
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse
|
Wysłany: 23-05-2009, 18:28
|
|
|
rozrzad jest w porzadku wymieniony. a akumulator został wymieniony na inny. Najgorsze jest to ze silnik kuleje jak i na benzynie tak i na gazie ciagle ten sam blad wtrysku 1.
przebieg gazu symboliczny jakies 15 tys max |
|
|
|
 |
|
|