Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] Panewki walka balansu
malpek7 - 23-05-2009, 22:31 Temat postu: [1G 90-94] Panewki walka balansu Witam.mam pytanie odnośnie panewki na wałku balansu.tzn jakie są numery i gdzie mógłbym taka cześć kupić.
zenek_bb - 25-05-2009, 15:37
ja też szukałem w celu uruchomienia drugiego clipsa który stoi bez ducha...
najpierw zacznijmy od tego w jaki sposób padły i co rozwaliły...
do nowych panewek trzeba od razu NOWY WAŁEK komplet uszczelek do silnika od dołu + simeringi wałka
a jak panewka sie rozsypała (jak u mnie) i już "troche" pochodziła po samym bloku to już nie przelewki, trzeba załatwiać nadwymiarowe panewki a to już problem...
wogóle żeby wymontować stare i zamontować nowe panewki trzeba specjalne maszyny i dużo pracy...np przyżąd do mierzenia i robienia idealnego otworu z dokładnością do tysięcznych milimetra ;/
nowe części (wałek, panewki i wszystko) dostaniesz na bank u http://www.japanmoto.pl/
ale nie mają tam nadwymiarowych panewek ;/
zapytaj jeszcze o zdanie forumowicza Kiepuczi, on sprowadza nowe oryginalne części z USA, może załatwi nadwymiarowe... ale jakie to musisz zmierzyć a wcześniej wytoczyć idealne otwory.... ;/
kiepuczi - 25-05-2009, 23:28
Istnieje możliwość zakupienia nadwymiaowych , niestety nadwymiar na zamówienie ok 3 tyg. Na miejscu posiadamy tylko Nominalne.
malpek7 - 26-05-2009, 10:14
w takim stanie zakupiłem ten samochodzik i z początku myslałem ze jest poprostu zle wszystko ustawione.wiec rozebrałem cały rozrzad powymieniałem co trzeba no i gdy odpaliłęm dalej cos w nim stukło.wiec rozebrałem dół silnika no i w misce oleju znalazłem pozostałosci po panewce.narazie tez nie mam czasu zeby sie zająć tym autkiem,ale jak wszystko pomierzę to sie skontaktuje.
|
|
|