To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Nativa GLS

czakolo - 28-05-2009, 08:14
Temat postu: Nativa GLS
Witam wszystkich,
trochę już posiedziałem na tym forum i wygląda na to, że wypada się przedstawić tutaj :)

Nigdy nie myślałem o samochodach terenowych... i owszem fajne są, ale zawsze wolałem rowerek górski albo jaskinie... off road fajny, ale żeby zaraz auto kupować...
Na początku 2009 przenosłem się do Kataru (Bliski wschód), a tu co? prawie płasko, jaskiń nie ma i za gorąco na rower, a w dodatku dużo dziur w ulicach ;) ... padło: kupujemy 4x4 :D ... jakie? ... a kto tam wygrywa te rajdy Dakar?... Mitsubishi, oczywiście :) a poza tym to Land Crusery i Patrole są za drogie ;)
No to kupiłem: Mitsubishi Nativa GLS z roku 2006
3.0 benzyna, Easy Select, automat, koła 245/70R16...

na razie jedno zdjecie w moim albumie

mam nadzieję, że kiedyś je zabiorę do Polski, tylko nie wiem czy cena benzyny mnie nie zabije ;)

pozdrawiam

andi18 - 28-05-2009, 10:25

Piękne auto, zapodaj więcej zdjęć :) Pozdrowienia
PS Po ile w katarze jest teraz bena? :D

Krzyzak - 28-05-2009, 11:43

andi18 napisał/a:
PS Po ile w katarze jest teraz bena? :D

moze lepiej nie wiedziec :)

ladne auto, podobne do Pajero Sport ;)

czakolo - 28-05-2009, 12:51

dzięki chłopaki, najważniejesze, że żonie się podoba ;) tylko teraz mówi mi żebym uważał i nie zakatował "naszej" Nativki :D

andi18 napisał/a:
PS Po ile w katarze jest teraz bena?

a co to jest bena?

Krzyzak napisał/a:
ladne auto, podobne do Pajero Sport

tak, to chyba to samo, tylko, że tutaj na Bliskim Wschodzie jeśli jest z SuperSelect to nazywa się Pajero Sport a jak z EasyS to Nativa, aaa i jeszcze inne jest przednie zawieszenie, w Nativie są drążki w Pajero sprężyny :)

rosomak1983 - 28-05-2009, 13:35

czakolo napisał/a:
a co to jest bena?

benzyna :wink: Sprzecik super. Daje rade po piachu ??? :D

czakolo - 28-05-2009, 14:44

rosomak1983 napisał/a:
benzyna Sprzecik super. Daje rade po piachu ???

aaaa, benzyna :) kurcze, niezły skrót ;)
oj, to jest tutaj najpiękniejsze: 0.7QR czyli około 65 groszy za litr! cały bak tankuje za mniej niż 50zł :D

daje rade po piachu, to w końcu 188 koni i ponad 250 Nm, choć rzeczywiście mogłoby być lepiej ;) z Landcruzerami i Patrolami (których jest tutaj najwięcej) nie powalcze...
prawdę mówiąc to wszyscy tu mają raczej benzynę i mówi się, że to z tego powodu, że benzyna jest lepsza na piach... przy dużych prędkościach (a takie lepiej utrzymywać na piachu) lepiej się podjeżdża pod wydmę na wysokich obrotach... dieselek się, po prostu dusi :D

kilka zdjątek z pustyni mam tu

londolut - 28-05-2009, 14:56

Nativa ładnie się prezentuje :) Gratki :)

czakolo napisał/a:
oj, to jest tutaj najpiękniejsze: 0.7QR czyli około 65 groszy za litr! cały bak tankuje za mniej niż 50zł :D
:( :( a u nas za 50zł to zalewasz 10litrów jak dobrze idzie :(
cns80 - 28-05-2009, 15:08

Ja zalewam 14 :P
Fajnie to autko prezentuje się na piaskach :)
Miłego użytkowania.

Anonymous - 28-05-2009, 17:32

czakolo napisał/a:
Krzyzak napisał/a:
ladne auto, podobne do Pajero Sport

tak, to chyba to samo, tylko, że tutaj na Bliskim Wschodzie jeśli jest z SuperSelect to nazywa się Pajero Sport a jak z EasyS to Nativa, aaa i jeszcze inne jest przednie zawieszenie, w Nativie są drążki w Pajero sprężyny :)

To jest Sport tylko na inny rynek. Sport nie ma na przodzie sprężyn tylko też drążki :wink: chociaż może się mylę :roll:

Autko bardzo ładne 8) No i ta V6 :P

czakolo - 03-06-2009, 07:58

bartek2800 napisał/a:

To jest Sport tylko na inny rynek. Sport nie ma na przodzie sprężyn tylko też drążki :wink: chociaż może się mylę :roll:

no tak jest napewno w Europie :) do tej pory to na Bliskim Wschodzie w ogóle nie było Sporta tylko Nativa, ale...
właśnie pisałem w tym wątku, że wpadły mi w ręce nowe katalogi na Bliski Wschód i wygląda na to, że nowe Pajero Sport dostanie sprężyny a Nativa będzie miała dalej drążki :)
ciekawe jak w Europie???
i ciekawe jest to dlaczego rezygnują z drążków... hmm :?:

czakolo - 20-06-2009, 07:41

ha! właśnie zrobiłem sobie zjęcie za 300zł - mandat za parkowanie - więc umieszczam... bo całkiem ładne :D
zdjecie