Nasze Miśki - Nativa GLS
czakolo - 28-05-2009, 08:14 Temat postu: Nativa GLS Witam wszystkich,
trochę już posiedziałem na tym forum i wygląda na to, że wypada się przedstawić tutaj
Nigdy nie myślałem o samochodach terenowych... i owszem fajne są, ale zawsze wolałem rowerek górski albo jaskinie... off road fajny, ale żeby zaraz auto kupować...
Na początku 2009 przenosłem się do Kataru (Bliski wschód), a tu co? prawie płasko, jaskiń nie ma i za gorąco na rower, a w dodatku dużo dziur w ulicach ... padło: kupujemy 4x4 ... jakie? ... a kto tam wygrywa te rajdy Dakar?... Mitsubishi, oczywiście a poza tym to Land Crusery i Patrole są za drogie
No to kupiłem: Mitsubishi Nativa GLS z roku 2006
3.0 benzyna, Easy Select, automat, koła 245/70R16...
na razie jedno zdjecie w moim albumie
mam nadzieję, że kiedyś je zabiorę do Polski, tylko nie wiem czy cena benzyny mnie nie zabije
pozdrawiam
andi18 - 28-05-2009, 10:25
Piękne auto, zapodaj więcej zdjęć Pozdrowienia
PS Po ile w katarze jest teraz bena?
Krzyzak - 28-05-2009, 11:43
andi18 napisał/a: | PS Po ile w katarze jest teraz bena? |
moze lepiej nie wiedziec
ladne auto, podobne do Pajero Sport
czakolo - 28-05-2009, 12:51
dzięki chłopaki, najważniejesze, że żonie się podoba tylko teraz mówi mi żebym uważał i nie zakatował "naszej" Nativki
andi18 napisał/a: | PS Po ile w katarze jest teraz bena? |
a co to jest bena?
Krzyzak napisał/a: | ladne auto, podobne do Pajero Sport |
tak, to chyba to samo, tylko, że tutaj na Bliskim Wschodzie jeśli jest z SuperSelect to nazywa się Pajero Sport a jak z EasyS to Nativa, aaa i jeszcze inne jest przednie zawieszenie, w Nativie są drążki w Pajero sprężyny
rosomak1983 - 28-05-2009, 13:35
czakolo napisał/a: | a co to jest bena?
|
benzyna Sprzecik super. Daje rade po piachu ???
czakolo - 28-05-2009, 14:44
rosomak1983 napisał/a: | benzyna Sprzecik super. Daje rade po piachu ??? |
aaaa, benzyna kurcze, niezły skrót
oj, to jest tutaj najpiękniejsze: 0.7QR czyli około 65 groszy za litr! cały bak tankuje za mniej niż 50zł
daje rade po piachu, to w końcu 188 koni i ponad 250 Nm, choć rzeczywiście mogłoby być lepiej z Landcruzerami i Patrolami (których jest tutaj najwięcej) nie powalcze...
prawdę mówiąc to wszyscy tu mają raczej benzynę i mówi się, że to z tego powodu, że benzyna jest lepsza na piach... przy dużych prędkościach (a takie lepiej utrzymywać na piachu) lepiej się podjeżdża pod wydmę na wysokich obrotach... dieselek się, po prostu dusi
kilka zdjątek z pustyni mam tu
londolut - 28-05-2009, 14:56
Nativa ładnie się prezentuje Gratki
czakolo napisał/a: | oj, to jest tutaj najpiękniejsze: 0.7QR czyli około 65 groszy za litr! cały bak tankuje za mniej niż 50zł | a u nas za 50zł to zalewasz 10litrów jak dobrze idzie
cns80 - 28-05-2009, 15:08
Ja zalewam 14
Fajnie to autko prezentuje się na piaskach
Miłego użytkowania.
Anonymous - 28-05-2009, 17:32
czakolo napisał/a: | Krzyzak napisał/a:
ladne auto, podobne do Pajero Sport
tak, to chyba to samo, tylko, że tutaj na Bliskim Wschodzie jeśli jest z SuperSelect to nazywa się Pajero Sport a jak z EasyS to Nativa, aaa i jeszcze inne jest przednie zawieszenie, w Nativie są drążki w Pajero sprężyny |
To jest Sport tylko na inny rynek. Sport nie ma na przodzie sprężyn tylko też drążki chociaż może się mylę
Autko bardzo ładne No i ta V6
czakolo - 03-06-2009, 07:58
bartek2800 napisał/a: |
To jest Sport tylko na inny rynek. Sport nie ma na przodzie sprężyn tylko też drążki chociaż może się mylę
|
no tak jest napewno w Europie do tej pory to na Bliskim Wschodzie w ogóle nie było Sporta tylko Nativa, ale...
właśnie pisałem w tym wątku, że wpadły mi w ręce nowe katalogi na Bliski Wschód i wygląda na to, że nowe Pajero Sport dostanie sprężyny a Nativa będzie miała dalej drążki
ciekawe jak w Europie???
i ciekawe jest to dlaczego rezygnują z drążków... hmm
czakolo - 20-06-2009, 07:41
ha! właśnie zrobiłem sobie zjęcie za 300zł - mandat za parkowanie - więc umieszczam... bo całkiem ładne
zdjecie
|
|
|