[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Pompa wody objawy
Anonymous - 09-06-2009, 16:24 Temat postu: [CAxA] Pompa wody objawy Witajcie
Moje autko ma już ponad 200tys przebiegu i jeszcze nie wymieniałem pompy wody.
Bede wdzieczny za opisanie objawow syganlizujących problem z pompą. Obecnie podczas jazdy wskazówka temp jest na jednej trzeciej skali, podczas stop & go momentalnie przesuwa się do połowy i tam pozostaje aż do powrócenie do stałej jazdy.
Pozdrawiam
Robert
Krzyzak - 09-06-2009, 20:24
Robert - piszczy, brzeczy, terkocze, cieknie. Najczesciej jest to dowolna permutacja tych skladnikow.
Czesto w najmniej odpowiednim momencie.
josie - 10-06-2009, 19:55
mirage1 napisał/a: | Obecnie podczas jazdy wskazówka temp jest na jednej trzeciej skali, podczas stop & go momentalnie przesuwa się do połowy i tam pozostaje aż do powrócenie do stałej jazdy. |
Termostat cały czas otwarty - zepsuty
emzet - 11-06-2009, 14:41
Jak powoli ubywa płynu chłodzącego (mimo, że wszystkie węże suche) i miska olejowa oraz okolice pokrywy rozrządu są mokre (od płynu) to pompa wody do wymiany. Objawy sprawdzone na moim colcie
bender999 - 12-06-2009, 20:08
ja miałem ostatnio pompę do wymiany ubywało płynu i mokry na zimnym silniku blok pod pompą na ciepłym szybko paruje i nie widać
Jakby co to ja zapłaciłem z robotą 200zł
Hugo - 13-06-2009, 09:31
bender999 napisał/a: | ja miałem ostatnio pompę do wymiany ubywało płynu i mokry na zimnym silniku blok pod pompą na ciepłym szybko paruje i nie widać | Płyn chłodniczy pod wpływem temperatury zmieniaswoje właściwości w ten sposób, że gdy jest gorący nie cieknie przez pompę, a dlatego na rozgrzanym silniku nie widać wycieków. Odwrotnie byłoby gdybyś miał zalaną zwykłą wodę w układzie chłodzenia. Wtedy wyciek pojawiałby się na rozgrzanym silniku.
Anonymous - 13-06-2009, 12:22
Hugo, zalezy jaki duzy jest wyciek. Mi kiedys padla pompa i w ostatnich dniach przed wymiana podczas pracy cieklo z niej jak z kranu
Krzyzak - 13-06-2009, 19:08
napisalem wszystkie objawy, bo generalnie kazdy ma inaczej - moja rzezila i charczala, na koniec stawiala taki opor, ze silnik przygasal...
u Fishopa za to bylo cichutenko - tylko w garazu kapalo do kanalu - na szczescie na jego dnie byla folia, wiec latwo odkryl
ponadto pompa ma specjalny zaworek, ktorym w ostatecznosci pusci plyn i moze z niej cieknac jak z rynny
Anonymous - 09-11-2009, 10:43
A może ktoś posiada szczegółowe wskazówki co do wymiany pompy wody no i paska rozrządu będę bardzo wdzięczny.
Anonymous - 09-11-2009, 11:07
Działy Download, FAQ&How to, strona Krzyzaka. Mało?
|
|
|