To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero I - [2.5 TD] Resory tylne Pajero I.

gogo24 - 18-06-2009, 20:35
Temat postu: [2.5 TD] Resory tylne Pajero I.
Witam all,
wczoraj zauważyłem w swoim Pajero pęknięte pióra resorów :( - ciekawa sprawa. I z prawej i lewej strony po jednym :? Do tego, strzemiona są jak gdyby na większą ilość piór - mam 3 + 1, a wygląda jakby miało być 4 + 1 :roll: Dzwoniłem do serwisu, i pytałem ile powinno być? Nie uzyskałem informacji. Zdaję sobie sprawę, że więcej, znaczy większa sztywność. A jak to wygląda u Was? Od razu pytanie: gdzie / kto ma na ewentualnym zbyciu (Pajero krótkie). Oczywiście w rozsądnych pieniądzach. :wink:
Pozdrawiam.

PiotrC - 18-06-2009, 22:34

Oj, jeździłem takim sporo lat temu. Też były problemy z resorami. Lubiły pękać. Problem rozwiązał się gdy w warsztacie dorobiono mi pióra z kamaza. Samochód zrobił się mięciusieńki :lol: Resory przestały pękać. Potem sprzedałem Pajeraka leśniczemu, który ujeżdżał go po lesie wożąc drewno i resory wytrzymały! Przy okazji warto wymienić gumy w resorach. O ile pamiętam pasują z dostawczego mercedesa. Nie kupuj oryginałów bo na długo nie wystarczą a pozbędziesz się sporej kasy. pióra są trzy a strzemiona takie długie ze względu na skok.
Pozdrawiam

wajc83 - 08-07-2009, 20:09

mam na sprzedaz parabole do pajery krotkiej. Załozyłem sprezyny
Gene - 09-07-2009, 17:48

Wajc83, zaloz ogloszenie w dziale sprzedam. :wink:
gogo24 - 10-07-2009, 10:54

Witam,
temat załatwiłem - resory po remoncie: 4 + 1 piór na każdym. Rewelacja. Pajero jest "wyższy" i sztywniejszy. Jest podniesiony po ok 8cm na każdej stronie. Aż się wierzyć nie chce. Faktycznie, brakowało tego drugiego, zaraz po głównym pióra !! Tuleje od razu wymienione.
Dzięki za doradztwo. Pozdrawiam.

grzanek - 18-04-2010, 18:08

ja mialem podobny problem dalem resory do naprawy dolorzyli mi jedno piuro w resor i je wychebrowali wygieli je o 10 cm w gore i zaplacilem 180 zl za dwa resory i jest super