Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2.5 TD] Resory tylne Pajero I.
Autor Wiadomość
gogo24 
Forumowicz

Auto: Pajero 2,5 TDI 1992
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-06-2009, 20:35   [2.5 TD] Resory tylne Pajero I.

Witam all,
wczoraj zauważyłem w swoim Pajero pęknięte pióra resorów :( - ciekawa sprawa. I z prawej i lewej strony po jednym :? Do tego, strzemiona są jak gdyby na większą ilość piór - mam 3 + 1, a wygląda jakby miało być 4 + 1 :roll: Dzwoniłem do serwisu, i pytałem ile powinno być? Nie uzyskałem informacji. Zdaję sobie sprawę, że więcej, znaczy większa sztywność. A jak to wygląda u Was? Od razu pytanie: gdzie / kto ma na ewentualnym zbyciu (Pajero krótkie). Oczywiście w rozsądnych pieniądzach. :wink:
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez Gene 09-07-2009, 17:49, w całości zmieniany 1 raz  

PiotrC 
Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 DID
Wysłany: 18-06-2009, 22:34   

Oj, jeździłem takim sporo lat temu. Też były problemy z resorami. Lubiły pękać. Problem rozwiązał się gdy w warsztacie dorobiono mi pióra z kamaza. Samochód zrobił się mięciusieńki :lol: Resory przestały pękać. Potem sprzedałem Pajeraka leśniczemu, który ujeżdżał go po lesie wożąc drewno i resory wytrzymały! Przy okazji warto wymienić gumy w resorach. O ile pamiętam pasują z dostawczego mercedesa. Nie kupuj oryginałów bo na długo nie wystarczą a pozbędziesz się sporej kasy. pióra są trzy a strzemiona takie długie ze względu na skok.
Pozdrawiam

wajc83 
Forumowicz

Auto: Pajero I 2.5 td 88rok
Wysłany: 08-07-2009, 20:09   

mam na sprzedaz parabole do pajery krotkiej. Załozyłem sprezyny

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 09-07-2009, 17:48   

Wajc83, zaloz ogloszenie w dziale sprzedam. :wink:

gogo24 
Forumowicz

Auto: Pajero 2,5 TDI 1992
Wysłany: 10-07-2009, 10:54   

Witam,
temat załatwiłem - resory po remoncie: 4 + 1 piór na każdym. Rewelacja. Pajero jest "wyższy" i sztywniejszy. Jest podniesiony po ok 8cm na każdej stronie. Aż się wierzyć nie chce. Faktycznie, brakowało tego drugiego, zaraz po głównym pióra !! Tuleje od razu wymienione.
Dzięki za doradztwo. Pozdrawiam.

grzanek 
Nowy Forumowicz

Auto: pajero I 2.5 td
Wysłany: 18-04-2010, 18:08   

ja mialem podobny problem dalem resory do naprawy dolorzyli mi jedno piuro w resor i je wychebrowali wygieli je o 10 cm w gore i zaplacilem 180 zl za dwa resory i jest super

Odpowiedz do tematu