Carisma - Techniczne - Jak rozebrac halogeny
kris80 - 18-06-2009, 23:19 Temat postu: Jak rozebrac halogeny Witam mam taki problem. Muszę wyczyścić klosze od ori halogenów do cari bo mi parują, chciałem je również jakoś uszczelnić ale nie mogę się dostać do nich. Może ktos z was je rozbierał i mi podpowie. Halogeny juz wyjałem ale co dalej?
bogdan54 - 22-06-2009, 22:22
Witam . Nie wiem jak jest w carismie ,ale w każdym samochodzie każda lampa musi mieć odwodnienie t.z.n. mały otworek w najniższym położeniu obudowy.
kris80 - 22-06-2009, 22:43
Może i ma tylko u mnie te klosze są mocno zabrudzone od wewnątrz i nie wiem jak je wyczyścić. Myślisz ze da sie zdjąć sam klosz czy trzeba sie dostac do nich z tyłu?
pawelsonx - 22-06-2009, 22:54
jeżeli chodzi o lampy główne to mogę ci opisać co jak ale jeżeli chodzi ci o przeciwmgielne to raczej nie
Lampy z przodu są mocowane na 4 śruby2 są dostępne od komory silnika a 2 po wymontowaniu migacza migacz wymontowuje się przez wykręcenie śrubki która łączy migacz z reflektorem i odgięciu 2 zatrzasków.
Jak chcesz zdjąć klosz to zdejmujesz 4 zatrzaski metalowe a potem opalarką musisz nagrzać reflektor, jeżeli nie masz opalarki to robisz to jak ja zrobiłem piekarnik 120 stopni z termoobiegiem jak się nagrzeje wkładasz na 3 do 5 minut i klej powinien puścić Pamiętaj o tym termoobiegu żeby reflektor nagrzał ię równomiernie jeżeli nie masz to wyłącz piekarnik i wstaw do ciepłego
|
|
|