[92-96]Lancer CB0 - [CB4 1.6] Stuki zawieszenie tył
j-rules - 20-06-2009, 10:57 Temat postu: [CB4 1.6] Stuki zawieszenie tył Witam.
Jakis czas temu pojawiły się u mnie lekkie stuki pochodzace z tyłu, najbardziej je slychac na nierownosciach (nie dziurach tylko nierownosciach) nie wiem jak okreslic rodzaj stukania Bylo je slychac juz po zmianie kolek na wieksze felgi i nizsze opony.
Czy jest to cos typowego? W kwietniu zawias byl sprawdzany przy okazji akcji sprawdz auto po zimie na stacji kontroli pojazdów, wcozraj podbijalem przeglad tez nic nikt nie wynalazl. A z czasem te stuki coraz glosniejsze sie robia.
Moze ma ktos podobne doswiadczenia?
Przy okazji tego tematu porusze jeszcze taki problemik, ktory sporadycznie udaje mi sie uslyszec z tylu, mianowicie najczesciej gdy pada deszcz/jest mokro, to na ostrych zakretach (np manewry osiedlowe) slychac jakby "Strzał sprezynki" cos ala w starym tapczanie
Troche mnie to zaniepokoilo wszystko ostatnio, bo po zakupie misia, na stalowych felgach w zimie zawieszenie cichutko chodzilo.
Pozdrawiam
Anonymous - 20-06-2009, 14:03
Strzal ze sprezynki przywodzi mi na mysl moje niedawne problemy z hamulcami bebnowymi, a dokladniej ze sprezynkami montazowymi, ktore trzymaja szczeki hamulcowe. Doszlo w koncu do zablokowania jednego kola, a wczesniej tez slyszalem jakies stuki z tylu. Jak wiec masz mozliwosc, sprawdz bebny hamulcowe.
TUTAJ opisalem objawy jakie wystepowaly u mnie przed awaria hamulcow
j-rules - 21-06-2009, 10:37
Dzieki kolego, chociaz te objawy mi nie bardzo pasuja (te co je opisujesz w temacie)
Hugo - 21-06-2009, 11:46
j-rules napisał/a: | Przy okazji tego tematu porusze jeszcze taki problemik, ktory sporadycznie udaje mi sie uslyszec z tylu, mianowicie najczesciej gdy pada deszcz/jest mokro, to na ostrych zakretach (np manewry osiedlowe) slychac jakby "Strzał sprezynki" cos ala w starym tapczanie | Jesteś na forum pół roku i jeszcze nie czytałeś o typowym problemie Coltów i Lancerów z lat 90-tych. Pisałem o tym w kilku tematach. Podczas deszczu woda+błoto przyczynia się do zwiększonego ruchu poprzecznego tylnych sprężyn zawieszenia na wadliwie skonstruowanej podstawie amortyzatora co powoduje głośne metaliczne stuki w tylnym zawieszeniu. Stuki powstają podczas jazdy po nierównościach lub na zakrętach. Stuki te są coraz głośniejsze w miarę zużywania się amortyzatorów. Naciągnięcie wężyka gumowego na ostatni, dolny zwój sprężyny nieco ją wyciszy.
Krzyzak - 21-06-2009, 12:28
obejrzyj amora od dolu - brakuje tam rynienki, ktora trzyma sprezyne a brzegi sa plaskie, wiec moze sie ona lekko przemieszczac i stad te stuki
a ulatwia jej to woda, bo wtedy zmniejsza sie tarcie
j-rules - 21-06-2009, 15:13
Cytat: | Jesteś na forum pół roku i jeszcze nie czytałeś o typowym problemie Coltów i Lancerów z lat 90-tych | Teraz mi cos swita ze czytalem, ale jak na poczatku duzo czytalem o cb0 i ca0 to wielu rzeczy nie moglem dopasowac (teraz uzylem szukajki i tez sie nie dokopalem)
Ale juz czaje temat, dzieki niezastapieni
fret - 27-06-2009, 14:46
zauważyłem coś podobnego u mnie. To jest poważna sprawa? Leczy się to? Czy to po prostu "urok" tego samochodu, że po deszczu stuka?
Hugo - 27-06-2009, 15:18
fret urok tych aut, ale można coś tam poprawić. Na bezpieczeństwo jazdy nie wpływa w ogóle tylko na komfort (psychiczny).
|
|
|