To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Techniczne - zamki drzwi

Pi@ST - 29-06-2009, 11:24
Temat postu: zamki drzwi
Witam!

Na początku chciałbym się przywitać z Wami po długim okresie moeje nieobecności tutaj.

Pozdrowienie dla uczestników I zlotu sigm kolo Kazimierza Dolnego! Siema chłopaki.

a teraz moja bolączka, a mianowicie mam dwa kluczyki i problem sie zrobił gdyż uzywałem jednego tylko a skutek tego ze nie mogę przekrecic go w zamku w drzwiach od kierowcy a tym samym kluczykiem w rdzwiach od pasazera elegencko otwieram. teraz pytanie czy ktos moze zna specyfike tego zamku i jak zrobic zeby bylo najprosciej bez uzywania twoch kluczyków.

Drugi taka sama sytuacji a jeszcze jena rzecz zauwazylem ze czesto mam problem z przekreceniem stacyjki z tym mniej uzywanym kluczykiem ale taka sama sytuacja.

Jakies sugestie rozwiązania ?

halbog - 29-06-2009, 11:46

Kolego, w mechaniźmie zamka jest pełno opiłków, kurzu i innego śmiecia, ja w takim przypadku biorę WD 40 i solidnie leję do zamka, przekręcając w międzyczasie kluczykiem. Lej tak, aż nadmiar WD wraz z śmieciami wypłynie na zewnątrz zamka. U mnie taka terapia zawsze skutkowała.
Pozdrawiam
Bogdan

BAZUKA - 29-06-2009, 12:24
Temat postu: zamek
Witam
Nie polecał bym używania WD40 ITP szczególnie do stacyjki bo będziesz miał złom bardzo niespodziankę wypłukuje syf a zapadki zmieniaja położenie i stacyjka staje sie martwa.Do zamka możesz troszkę a szczególnie stają w obudowie cylinderka inaczej mówiąc w tej rurce .
Znam z doswiadczenia wiele przypadków uzywania tzw smarowideł i skutki były opłakane.
Wyjście jest takie zamki stare dopiłuj kluczyk 1 stopień lub1,2 wyżej niż kluczyk który posiadasz i problem zniknie powiec w punkcie dorabiania w czym problem a zaradża koszt niewielki 30-40 zł.