[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3] Dlaczego tak dymi ?
TheDaw33 - 10-07-2009, 19:52 Temat postu: [CA1A 1.3] Dlaczego tak dymi ? Witam.
Moj MiŚ ostatnio zaczął kopcić, a mianowicie biały intensywny dym, byłem z nim u mechanika powiedział ze prawdopodobnie spala olej i tak dymi. Koszt remontu lekka reka okolo 1000 zł. Co zrobic ?
Pierwszy krok jaki zrobiłem wlałem specyfik ogółnodostępny, któs zaproponował że może pomoc chodzi o CERAMIZER, środek który powinien pokryć wszystkie elementy delikatna warstwą ceramiczną, mógł ale raczej nie udało mu sie uszczelnić pierścieni.
Pytanie co dalej ? pozostaje mi tylko ingerencja w silniku u mechanika ? Samochodzik jest troszke słabszy i widoczne jest to ze ubywa mu olej.
Prosze o jakąs porade.
Anonymous - 10-07-2009, 23:10
pierwsze co musisz zrobić to test czy są to uszczelniacze na zaworach czy pierścienie,ja służę pomocą,test jest za darmo.
Anonymous - 10-07-2009, 23:13 Temat postu: Re: Dlaczego tak dymi ?
TheDaw33 napisał/a: | Witam.
Moj MiŚ ostatnio zaczął kopcić, a mianowicie biały intensywny dym, byłem z nim u mechanika powiedział ze prawdopodobnie spala olej i tak dymi. Koszt remontu lekka reka okolo 1000 zł. Co zrobic ?
Pierwszy krok jaki zrobiłem wlałem specyfik ogółnodostępny, któs zaproponował że może pomoc chodzi o CERAMIZER, środek który powinien pokryć wszystkie elementy delikatna warstwą ceramiczną, mógł ale raczej nie udało mu sie uszczelnić pierścieni.
Pytanie co dalej ? pozostaje mi tylko ingerencja w silniku u mechanika ? Samochodzik jest troszke słabszy i widoczne jest to ze ubywa mu olej.
Prosze o jakąs porade. |
sprawdzales ilosc plynu w chlodnicy? - uszczela pod glowica (?)
Anonymous - 10-07-2009, 23:37
bialy dym to raczej nie olej tylko plyn chlodniczy
TheDaw33 - 11-07-2009, 10:41
4g63colt napisał/a: | pierwsze co musisz zrobić to test czy są to uszczelniacze na zaworach czy pierścienie,ja służę pomocą,test jest za darmo. |
A na czym polega ten test ? jak to sprawdzic ?
Prosze o pomoc.
Moj mechanik chce odrazu pierścienie i uszczelniacze wymienic, lecz to droga impreza.
[ Dodano: 11-07-2009, 10:42 ]
płyn sprawdzony, nie ubywa. uszczelka raczej dobra.
Misiek :) - 13-07-2009, 11:24
Jeśli masz mocno chrzczone paliwo to może być dymek, jeśli jest mokro (deszcz, mgła, duża wilgotność) lub np przy myciu troche wody dostało się do rory to że kopcić na biało, jeśli natopmiast kopci na biało zawsze, to albo za dużo paliwa podaje albo dostaje się płyn chłodzący. Przejedź troszke i zbadaj spalanie, czy nie spada ilość płynu chłodniczego i ewentualnie oleju (ale wtedy niebieskawy dymek i zapach troszke jak z 2suwu)
|
|
|