To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - przyspieszanie

Adam_M_M - 11-07-2009, 15:00
Temat postu: przyspieszanie
Wiatm!
mam taki maly problem...
podczas ruszania z miejsca na pelnym gazie autko mi szarpie i chocby podskakuje. ale tylko wtedy kiedy chce zeby opony zapiszczaly przy naprawde gwaltownym puszczeniu sprzegla. co z tym moze byc??

Piwor - 11-07-2009, 15:02

Zabrudzona przepustnica? Sprawdzałeś?
Adam_M_M - 11-07-2009, 15:10

no wlasnie ze nie bo mam to autko jakies 2 tygodnie i jeszcze sie z nim nie zapoznalem. A zrobic to lepiej samemu czy moze dac to zrobic fochowca??aha to autko ma tylko 76000km nie wiem czy to istotne, bo laik ze mnie jest. Aha i jeszcze cos te forum zyje! :) juz po kilku minutach odpowiedz :) masakra!!!
jacekm1966 - 11-07-2009, 16:29

Witam, mi też tak czasami siędzieje ale u mnie to chyba wina sprzęgła kończy się już po prostu.
Chooper - 11-07-2009, 23:53

do sprawdzenia poduszki silnika
rasiak1980 - 14-07-2009, 06:08

musiałbyś usztywnić i obniżyć zawieszenie, założyć nowe felgi i opony ultra low profile, założyć szpere albo zblokować dyfer i założyć torque arm :) do tego ostrzejszy wałek, turbo, inter cooler, i oczywiście nitro :D wtedy dopiero będzie piszczał :D a tak naprawdę to mi się wydaje że po prostu koła ci buksują jak chcesz "spalić gumę" za gwałtownie puszczasz sprzęgło, mi tylko sporadycznie popiskują koła jak zdarzy się ostrzejsze ruszenie na krzyżówce i są to raczej popiskiwania a nie dźwięk taki że się wszyscy w około z przerażeniem w oczach oglądają
KaWu - 14-07-2009, 10:48

Do sprawdzenia także stan amortyzatorow. Jak skacze przy starcie to z tyłu mogą już nie trzymać...