To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - Kasowanie blędów SRS w Trójmieście

Anonymous - 17-07-2009, 11:48
Temat postu: Kasowanie blędów SRS w Trójmieście
Witam!
Czy ktoś z Trójmiejskich Mitsumaniaków zna miejsce gdzie w Trójmieście można (za rozsądną cenę) skasować błędy SRS?
Zostały mi po tym jak zakładałem nowe fotele.

Pozdrawiam
Kamyk

akbi - 17-07-2009, 11:54

KamykGdynia napisał/a:
Czy ktoś z Trójmiejskich Mitsumaniaków zna miejsce gdzie w Trójmieście można (za rozsądną cenę) skasować błędy SRS?

ASO MARGO W Gdańsku na ul Nad Jarem

Anonymous - 17-07-2009, 15:58

akbi napisał/a:
kasują 150 PLN za podłączenie do kompa (chyba jest w to wliczone kasowanie błędów) pytanie tylko czy jest to rozsądna cena?
Anonymous - 17-07-2009, 23:10

akbi napisał/a:
KamykGdynia napisał/a:

Nie chce być niewdzięczny za odp. ale tyle to sam się domyśliłem :)
Moje pytanie nakierowane było na inne warsztaty (jeżeli to w ogólne możliwe - bo z tego co czytałem to potrzebny jest interface Mitsubishi)

Pozdrawiam
Kamyk

Anonymous - 18-07-2009, 16:32

A przed odłączenie "-" z aku na chwilkę i zrestartowanie kompa nie pomaga?? po co płacić 150.....
Anonymous - 18-07-2009, 20:54

Przy poduszkach powietrznych może niekoniecznie pomóc rozłączenie aku. W wielu markach błąd SRS (jeśli nie wszystkich dopuszczonych na rynek UE) błąd ten zapisywany jest w osobnej pamięci (uregulowane odpowiednimi normami). Wtedy pomaga jedynie komputer.
BigTomala - 19-07-2009, 10:50

KamykGdynia niestety muszę Cie zmartwić... :( Popełniłem kiedyś ten sam błąd (z niewiedzy - roztargnienia) wyjmując fotel przy układaniu RCA na podłodze... I jedynym "ratunkiem" pozostaje ASO. Tak na marginesie... nawet za 150 zł nie warto ryzykować ewentualnego wystrzelenia poduszek np po najechaniu na delikatną nierówność w jezdni :shock: Proponuję podjechać pogadać z chłopakami i może się zlitują :wink: (ja zapłaciłem 100zł) Powodzenia :wink:
akbi - 19-07-2009, 11:04

dm17, bledow SRS nie mozna skasowac poprzez rozlaczenie AKU.
Trzeba podpiac do kompa.

Krzyzak - 19-07-2009, 12:17

moze Zbyszek z Bytowa zrobi to taniej? - jest na forum, warto go zapytac
pisal, ze ma MUTa, wiec bez problemu to wykona

sruba - 19-07-2009, 19:29

ja kiedyś swojego colta podpinałem do kompa w zakładzie, który się mieści na trasie Gdańsk - Żukowo, jadąc od Gdańska po prawej stronie.
nie pamiętam co prawda jak się nazywa (to coś jak Tuchołka w Chwaszczynie - swoją drogą może tam warto spróbować ?), ale zapłaciłem chyba "tylko" 80 PLNów :wink:

Anonymous - 19-07-2009, 22:27

sruba, u tucholki 120 lub 150 za podpiecie do kompa
Anonymous - 19-07-2009, 23:53

Wielkie dzięki za wszystkie odp.
Wygląda na to, że skórki w Galu będą mnie kosztowały o 150zl więcej :)
Pozdrawiam
Kamyk

Krzyzak napisał/a:
Zbyszek z Bytowa zrobi to taniej?

Dzieki za info, poszukam Zbyszka i odezwę się na prv.

Anonymous - 20-07-2009, 07:01

Śruba biorą tam 150 zeta bo kiedyś sprawdzałem.