To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant 2.0 różne, prośba o opinię

maciej76 - 17-07-2009, 18:48
Temat postu: [EAx 97-04] Galant 2.0 różne, prośba o opinię
Prośba do kolegów z działu. Nie jestem za bardzo obeznany w galach a nosze się ze zmianą Carismy na Galanta. Ten egzemplarz na pierwszy rzut oka mi się podoba- http://moto.allegro.pl/it...dition_2_0.html
Możecie coś o nim napisać. Może Ktoś zna to auto?
Z góry dzieki :p

Bartek - 17-07-2009, 19:08

może i fajny, ale ze Sport Edition ma mało wspólnego - prędzej to jakliś Tartak Edition, bo wszysko pooklejana ma "drewnem"

Lwea strefa zgniotu (między kielichem a grodzią) mi się nie podoba, ale może być to efekt marnego zdjęcia

Owczar - 17-07-2009, 19:47

To nie jest sport na 100%. Poczytaj: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=38803
kpawel - 17-07-2009, 19:51

Licznik kręcony i to ostro.
Cyfry przebiegu zupełnie rozjechane tzn. nie trzymają się równo w rzędzie.

Rafal_Szczecin - 17-07-2009, 19:55

tylnie lampy od nowszego modelu - po lifcie
i tak jak koledzy mowia, sport to chyba uprawia wlascicel tego pojazdu

macia - 17-07-2009, 20:10

maciej76 napisał/a:
Możecie coś o nim napisać

Tak. Daj sobie z nim spokój.

Aleksander - 17-07-2009, 20:14

A więc tak:

jak pisali już koledzy nie jest to wersja Sport Edition!! absolutnie

lampy tylnie poliftowe-nie byly orginalnie montowane w tej wersji czyli GLS przed 99(albo mial wymienione po wypadku,albo dla wygladu)

spasowanie maski wg mnie zle- maska prawie nachodzi na blotnik od strony kierowcy,a i jej kolor jakby nie taki co do blotnikow,wyglada mi na jasniejsza

białe kierunkowskazy z przodu co tez nie bylo orginalem w tej wersji

nadkola tylnie w innym odcieniu,w 100% malowane

drzwi pasazera jakby jasniejsze,choc tu nie mam pewnosci.

gałka skrzyni biegow i w ogole ta okleina w srodku,strasznie tam nie pasuja!

kierownica moim zdaniem tez za bardzo wyslizgana jak na ten przebieg,nawet te cyferki zle poukladane wskazuja na "cofniecie"

Przygladam sie tak jeszcze teraz i powiem na 100%,ze spasowanie przodu na pewno nie jest orginalne!

To chyba wszystko :D

:wink: . Mysle ze w tej i podobnej cenie mozna kupic cos o wiele lepszego.

maciej76 - 17-07-2009, 20:53

Macia. A Ty już swojego sprzedałeś? Może się zamienimy :mrgreen:
Rafal_Szczecin - 17-07-2009, 21:55

Aleksander napisał/a:
kierownica moim zdaniem tez za bardzo wyslizgana jak na ten przebieg,nawet te cyferki zle poukladane wskazuja na "cofniecie

ja nie wiem co Ci ludzie maja z tymi autami. niby tylko 174 tkm na budziku a kiera wyglada jak wyglada .
jutro ew w niedziele postaram sie Wam wszystkim podrzucic i pokazac jak powinna wygladac kierownica, pedaly i galka skrzyni biegow po 270tkm, bo wlasnie tyle pokazuje licznik w galorze mojego brata, a kierownica wyglada 100 razy lepiej niz u tego, i tysiaca innych z przebiegiem 150-200tkm

spown - 18-07-2009, 01:19

Rafal_Szczecin napisał/a:
Aleksander napisał/a:
kierownica moim zdaniem tez za bardzo wyslizgana jak na ten przebieg,nawet te cyferki zle poukladane wskazuja na "cofniecie

ja nie wiem co Ci ludzie maja z tymi autami. niby tylko 174 tkm na budziku a kiera wyglada jak wyglada .
jutro ew w niedziele postaram sie Wam wszystkim podrzucic i pokazac jak powinna wygladac kierownica, pedaly i galka skrzyni biegow po 270tkm, bo wlasnie tyle pokazuje licznik w galorze mojego brata, a kierownica wyglada 100 razy lepiej niz u tego, i tysiaca innych z przebiegiem 150-200tkm

Tylko weź pod uwagę, że jeden jeździł po Autobahnie i kierownica nie była tak eksploatowana jak u drugiego, który kręcił się tylko po mieście (mniejsze przebiegi zdecydowanie, więcej tarcia po kółku)

shinai - 18-07-2009, 10:42

mój ma 100000mil (160 000 km) i skóre na kierownicy mam tak zjechana że szok, a przebieg mam udokumentowany.
macia - 18-07-2009, 11:33

Cytat:
Macia. A Ty już swojego sprzedałeś?

Mój już od listopada zeszłego roku ma nowego właściciela. Obecnie powożę galanta gti 1991 rocznik :wink:

maciej76 - 30-07-2009, 14:53

Cari dzisiaj sprzedana. Czas przyspieszyć w poszukiwaniu "Gala"
Co sądzicie o tych dwóch:
http://moto.allegro.pl/it...ny_ks_serw.html
i
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9311316
Pierwszy jest z Lubania drugi stoi w Płocku. Może ktoś z kolegów ma blisko i mógłby zobaczyć czy warto jechać. Bo ode mnie to ponad 200km.

Owczar - 30-07-2009, 15:08

maciej76, na początek prośba o przeedytowanie postu według wzoru:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40247

Temat już zmieniłem.

Pierwszy:
Spasowania ok, trzyma linię. Nie widzę nic co rzucałoby się w oczy. Poza naklejką na bokach i te alufelgi mi nie podchodzą, ale to już kwestia gustu. Przebieg troszkę mały i brak zdjęć komory silnika.

Drugi:
Za małe zdjęcia więc się nie wypowiadam. Poproś o takie w rozdzielczości przynajmniej 1600x1200.

Profilaktycznie poproś obu o VIN i o lepsze zdjęcia, choć w tym pierwszym są nawet w miare.

Anonymous - 30-07-2009, 16:10

Owczar napisał/a:
Drugi:
Za małe zdjęcia więc się nie wypowiadam. Poproś o takie w rozdzielczości przynajmniej 1600x1200.

Jak bym nie patrzył, to okular i kielichy się błyszczą co nie powinno mieć miejsca....ale to jest nic.....ściana grodziowa (ta z polem numerowym) jest matowa....

Mimo tego dość ładnie "naprawiony i spasowany........Ciekawy jestem tylko jak mocno dostał.....