To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Krokowiec zwariował pomocy??

marcinx85 - 21-07-2009, 15:08
Temat postu: Krokowiec zwariował pomocy??
Witam potrzebuje konkretnej odpowiedzi...Czyściłem silniczek krokowy wyjałem ten trzpien to co sie kreci...i po za montowaniu uczyłem obrotów i niby ok ale podczas jazdy jak wysprzsegle obroty wolno schodza do 1500 po chwili do 700-800 nieraz odrazu schodza do 700-800 a nieraz trzyma 1500.I teraz pytanie jak sie powinno go zamonotwac bo ja go wykręcałem i wkrecałem i niewiem w jakiej pozycij powinien byc włozony spowrotem?Prosze o pilne porade w sobote wyjezdzam a tu klapa..
scaniol - 21-07-2009, 15:33

Moim zdaniem nie ma różnicy czy został zamontowany wkrecony czy rozkrecony , poniewaz on sam powinien sie ustawic po uruchomieniu silnika . Mój zamontowalem tak jak zdemontowalem , a tez raz po raz potrafi na wolnych z 700-800 wskoczyc na 1500 i musze wylaczyc silnik i odpalic jeszcze raz bo inaczej nie zejda obroty i tez nie moge dojsc co jest tego przyczyna :(
Bartek - 21-07-2009, 16:19

Nie ustawi - trzeba odpiąć na chwilę akumulator
Anonymous - 21-07-2009, 16:50

Jak sie nie myle, to problem polega na tym ze trzyma obroty a po dłuzszym czasie podbija do 1500 i nie spada ??
Bartek napisał/a:
Nie ustawi - trzeba odpiąć na chwilę akumulator
a co jak sie nie nauczy ?? bo ja tak miałem długi czas i dopiero wymiana korokowca pomogła. choc nie dokonca jak zaparkuje na górce, to tez mu sie zdarza podbijac obroty

scaniol napisał/a:
Mój zamontowalem tak jak zdemontowalem , a tez raz po raz potrafi na wolnych z 700-800 wskoczyc na 1500 i musze wylaczyc silnik i odpalic jeszcze raz bo inaczej nie zejda obroty i tez nie moge dojsc co jest tego przyczyna
no reset musisz zrobic, ale taki konkretny, zostaw go na noc i rano na zimnym odpal maszyne :D poczekaj sie dobrze nagrzeje, około 20 min pozniej wyłacz i włacz silnik moze pomoze ale nie obiecuje
marcinx85 - 21-07-2009, 16:55

Moj trzyma 1500 i pozniej spadaja na 700-800 tylko ze przed tym jak go wyjąłem nie byo czegos takiego wogule i to mnie dziwi czy nie musi byc w danej pozycij??