Eclipse - Techniczne - Dodatkowy obrotomierz HELP/ nie otwierają sie światła
raQo - 30-07-2009, 16:35 Temat postu: Dodatkowy obrotomierz HELP/ nie otwierają sie światła Witam, mam problem z podpinką obrotomierza Auto Gauge, problem opiera się raczej na 1 kabelku, a mianowicie (sensor wire) na rysunku kabel idzie do ECU.. i co dalej, może ktoś wie w który kabel mam się wpiąć? nie wiem czy podobny temat był czy też nie bo strasznie wolno chodzi mi internet i każde wyświetlenie całej strony trwa okropnie długo więc proszę bez tego typu wpisów,, użyj szukaj itp''
Był bym wdzięczny gdyby ktoś mi poprostu powiedział pod który kabel przy ecu się podpiąć a i ecu znajduję się od strony pasażera po lewej stronie środkowego kokpitu ???
kupiłem go bo mój zaczą szfankować po tym jak zdejmowałem tarcze
Mowa o tym modelu
mihau00 - 30-07-2009, 19:40
nie musisz szukać w ECU, wystarczy podpiąć się do licznika, jak go wyjmiesz za obrotomierzem szukaj ścieżki która jest przykręcona śrubką, nie pamiętam czy są tam dwie czy tylko jedna, na pewno znajdziesz
raQo - 30-07-2009, 19:49
Nie czytając twojego posta poszedłem to właśnie zrobić i działa myślałem że nie da rady tak podpiąć bo kiedyś w citroenie robiłem podobnie i obrotomierz jeden i drugi wariował... tak czy siak problem rozwiązany
///////////////////////////////////////////
Problem z obrotomierzem rozwiązany, ale coś nowego się zepsuło a mianowicie, nie chcą otwierać sie światła mam je na przełącznik podjechałem pod dom zgasiłem, zaczołem robić ten obrotomierz zapalam światła a one się nie podnoszą....
Czy jest od tego jakiś bezpiecznik??
zenek_bb - 02-08-2009, 22:33
tak, jest od tego bezpiecznik tylko pyutanie czy coś "samo" padło czy ty pomogłeś ;/ sprawdź miernikiem wszystkie bezpieczniczki, pytanie czy guzikiem od otwierania lamp tez niemozesz ich otworzyc...
|
|
|