To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - Dodatkowy obrotomierz HELP/ nie otwierają sie światła

raQo - 30-07-2009, 16:35
Temat postu: Dodatkowy obrotomierz HELP/ nie otwierają sie światła
Witam, mam problem z podpinką obrotomierza Auto Gauge, problem opiera się raczej na 1 kabelku, a mianowicie (sensor wire) na rysunku kabel idzie do ECU.. i co dalej, może ktoś wie w który kabel mam się wpiąć? nie wiem czy podobny temat był czy też nie bo strasznie wolno chodzi mi internet i każde wyświetlenie całej strony trwa okropnie długo więc proszę bez tego typu wpisów,, użyj szukaj itp'' :cry:

Był bym wdzięczny gdyby ktoś mi poprostu powiedział pod który kabel przy ecu się podpiąć a i ecu znajduję się od strony pasażera po lewej stronie środkowego kokpitu ???
kupiłem go bo mój zaczą szfankować po tym jak zdejmowałem tarcze :roll:
Mowa o tym modelu :cry:

mihau00 - 30-07-2009, 19:40

nie musisz szukać w ECU, wystarczy podpiąć się do licznika, jak go wyjmiesz za obrotomierzem szukaj ścieżki która jest przykręcona śrubką, nie pamiętam czy są tam dwie czy tylko jedna, na pewno znajdziesz
raQo - 30-07-2009, 19:49

Nie czytając twojego posta poszedłem to właśnie zrobić i działa :P myślałem że nie da rady tak podpiąć bo kiedyś w citroenie robiłem podobnie i obrotomierz jeden i drugi wariował... tak czy siak problem rozwiązany :mrgreen: :mrgreen:

///////////////////////////////////////////

Problem z obrotomierzem rozwiązany, ale coś nowego się zepsuło a mianowicie, nie chcą otwierać sie światła mam je na przełącznik podjechałem pod dom zgasiłem, zaczołem robić ten obrotomierz zapalam światła a one się nie podnoszą....

Czy jest od tego jakiś bezpiecznik??

zenek_bb - 02-08-2009, 22:33

tak, jest od tego bezpiecznik tylko pyutanie czy coś "samo" padło czy ty pomogłeś ;/ sprawdź miernikiem wszystkie bezpieczniczki, pytanie czy guzikiem od otwierania lamp tez niemozesz ich otworzyc...