[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Linka gazu
elt - 11-08-2009, 02:55 Temat postu: [CAxA] Linka gazu Witam szanowne colty i pytam:
Jest możliwość zrobienia tego aby pedał gazu chodził bardzo bardzo płynnie?
Słyszałem że można wstrzykiwać olej do pancerza linki gazu, co o tym sądzicie? Próbował ktoś tego magicznego rozwiązania sprawy?
Hugo - 11-08-2009, 10:48
Możesz tak zrobić. Powinno pomóc, a napewno nie zaszkodzi.
Romano - 11-08-2009, 12:29
Ja tak zrobiłem u siebie: Wypnij linke z przepustnicy, odkręć śruby i wypnij z uchwytów trzymających i podnieś do góry by olej lub smar mógł sobie spokojnie spłynąć aż do samego końca pancerza.
elt - 11-08-2009, 19:27
Jest duża róznica?
Sam sobie odpowiem Byłem przed chwilą przy colciaku, nasmarowałem i jest niebo!
Isqua - 21-08-2009, 16:36
hej jestem po raz pierwszy na forum jestem szczęśliwą posiadaczką Mitsu Colta 1.6 GLXi z 1994 roku. jednak przyjemność z jazdy została drastycznie ograniczona przez następujący problem: strasznie blokuje mi się pedał gazu, ponoć rozwarstwiona linka (w pancerzu) jest tutaj przyczyną. gdzie czegos takiego szukac i czy kiedys ktos z was juz mial podobny problem? szukałam w sklepach z częściami, nima. szukam na aukcjach, niewiem czy jest sens szukac na giełdzie lub szrocie? za 4 dni wyjeżdzam autkiem do Wielkiej Brytanii i jestem w czarnej.....błagam o pomoc
londolut - 21-08-2009, 17:19
Isqua, nieciekawie z tym wyjazdem. Auto, w którym zacina się linka gazu to niezła pułapka, jak nie będziesz mogła wyciągnąć pedału z podłogi. Trzeba kupić nową linkę ale jeśli nie ma nowych w sklepach to zostaje używka. Zadzwoń jeszcze do Mateusza 608480212 i zapytaj.
dawidostroda89 - 21-08-2009, 18:34 Temat postu: Linka Gazu Ja miałem taki sam problem z gazem. Wymiana linki nic nie zmieniła wiec zajrzałem dokładnie pod pedały no i okazało sie ze pedał gazu był wygięty i to bylo przyczyną blokowania sie gazu. (wcześniej użyłem WD40 pomagało ale tylko na pare min.) Teraz jest wszystko ok
londolut - 21-08-2009, 18:42
Może być jeszcze tak, że dywanik się podwinął.
Isqua - 21-08-2009, 19:33
hah z tym dywanikiem to sprawdziłam, zresztą mechanik mi powiedział ze to prawdopodobnie rozwarstwienie.mechanik był w sumie przypadkowy, zobaczymy co powie mój.dziekuję za numer telefonu, i za informację o pedale..hmm... wracam do poszukiwań uzywek. w sensie uzywanych linek gazu:)
londolut - 21-08-2009, 20:11
Isqua napisał/a: | dziekuję za numer telefonu, i za informację o pedale. |
Anonymous - 22-08-2009, 10:45
Często zdarza się, że linka w pancerzyku wymaga po prostu przesmarowania. Odrobina oleju potrafi czynić cuda... Na to też zwróć uwagę mechanikowi. Zapewne podważy tę teorię, bo przecież lepiej skasować za kompletną wymianę linki niż przesmarować starą linkę...
Isqua - 22-08-2009, 18:53
Hah, wcale nie linka była przyczyną ale źle założona przepustnica. Mam to szczęście że mój mechanik jest naprawdę fachowcem a nie zwykłym mułem i zdziercą:D:D:D:D
a linki można dorobic w Zabrzu na przykład, są jak oryginalne ponoć, i koszt niewielki bo ok. 50 zł.:)):) pozdrawiam
pyjte - 24-08-2009, 13:37
Isqua napisał/a: | a linki można dorobic w Zabrzu na przykład |
tak z ciekawości gdzie dokładniej :> ?
londolut - 24-08-2009, 13:45
Isqua, proszę podaj adres zakładu gdzie dorabiają, wrzucimy do bazy
|
|
|