Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant 2.0 + LPG Żmigród 1997rok, prośba o opini
emefe - 26-08-2009, 22:57 Temat postu: [EAx 97-04] Galant 2.0 + LPG Żmigród 1997rok, prośba o opini
Opis
Rok produkcji (1900 - 2100): 1997
Przebieg (0 - 1000000 km): 165000
Pojemność silnika (1 - 15000 cm3): 2000
Moc silnika (10 - 1000 KM): 136
Skrzynia biegów: Manualna
Rodzaj paliwa: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Liczba drzwi: 4/5
Kolor: Zielony
Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
Wyposażenie ABS, Alufelgi, Centralny zamek, Elektryczne lusterka, Elektryczne szyby, Hak, Immobilizer, Klimatyzacja, Poduszka powietrzna, Radio+CD, Wspomaganie kierownicy
Informacje dodatkowe Bezwypadkowy, Serwisowany w ASO, Zarejestrowany w Polsce
http://moto.allegro.pl/it..._lpi_warto.html
Szukam bryki bezwypadkowej, serwisowanej i raczej 2.0 (ze względu na koszty ubezpieczenia) z nastawieniem na zainstalowanie gazu sekwencyjnego lub bryka już z instalacją. Preferowana bogata wersja wyposażenia, szyberdach byłby miłym dodatkiem (klima to mus). Przydałby sie kombiak, ale wydaje mi się ze Galant kombi to profanacja.
Jakie są ważne zmiany modelu, z którymi powinno się mieć auto?
Jaki jest komfortowy rozmiar opony, bo na oko najlepiej wygląda na 17".
Czy rożnica w osiągach 2.0 vs 2.5 jest odczuwalna?
Jakie są maksymalne dopuszczalne przebiegi km?
roch_27 - 26-08-2009, 23:30
emefe, pierwsze primo temat nie jest zgony z WZOREM OGŁOSZENIA brak fotek
emefe napisał/a: | Jakie są ważne zmiany modelu, z którymi powinno się mieć auto? | w przypadku prezentowanego czyli 97 ma wszystko co co powinien posiadać Zmiany były od września 98
Przed pytaniami typu jaki silnik - polecam temat SILNIKI, PORADY PRZED ZAKUPEM
emefe napisał/a: | Jaki jest komfortowy rozmiar opony, bo na oko najlepiej wygląda na 17" | na dobrych markowych oponach nie będziesz miał powodów do narzekań - np. lato NOKIAN NRVi 215/45/17 - są bdb
emefe napisał/a: | Czy rożnica w osiągach 2.0 vs 2.5 jest odczuwalna? | pytanie retoryczne
emefe napisał/a: | Jakie są maksymalne dopuszczalne przebiegi km? | ale miedzy czym przeglądami czy gwarantowane przebiegi silnika bez naprawy - jeżeli chodzi o V6 to dobrze utrzymany V6 wytrzyma 500kkm
pozdro
emefe - 26-08-2009, 23:44
roch_27 napisał/a: | ale miedzy czym przeglądami czy gwarantowane przebiegi silnika bez naprawy - jeżeli chodzi o V6 to dobrze utrzymany V6 wytrzyma 500kkm |
Mam na myśli przebieg całkowity. Ile km to jest dobrze a ile już jest stanowczo za dużo w przypadku 2.0 i 2.5?
No i co myślicie o tej Gali z ogłoszenia?
roch_27 - 27-08-2009, 00:00
emefe napisał/a: | roch_27 napisał/a: | ale miedzy czym przeglądami czy gwarantowane przebiegi silnika bez naprawy - jeżeli chodzi o V6 to dobrze utrzymany V6 wytrzyma 500kkm |
Mam na myśli przebieg całkowity. Ile km to jest dobrze a ile już jest stanowczo za dużo w przypadku 2.0 i 2.5?
No i co myślicie o tej Gali z ogłoszenia? |
Jeżeli chodzi o V6 ro już napisałem Ale chciałbym tu od razu zaznaczyć, iż nie ma reguły na stan silnika zależny od przebiegu Bo nie wiemy czy poprzedni właściciel dokonywał podstawowych wymian ( olej, filtry, etc) ) "na czas" Druga sprawa nie tylko polscy handlarze przekłamują przebiegi auta - wiec co do przebiegu auta podanego w ogłoszeniu należy podchodzić z dystansem o danym aucie najlepiej powiedzą oględziny na "żywo"
Miałem V6 (w tej chwili użytkuje go mój brat) i w tym miejscu z polecam silnik V6 - dlaczego napisałem o tym wcześniej ( w temacie w linku) poza tym mój Ex Gal V6 śmigał za mojego użytkowania na pełnym syntetyku Mobila - 5W50 i tak śmiga do dziś i z uśmiechem na twarzy mogę powiedzieć że nie zna czegoś takiego jak cykanie popychaczy - jak to mają auta z "rzekomo" mniejszymi przebiegami
pozdro
Rafal_Szczecin - 27-08-2009, 12:04
roch_27 napisał/a: | Jeżeli chodzi o V6 ro już napisałem Ale chciałbym tu od razu zaznaczyć, iż nie ma reguły na stan silnika zależny od przebiegu Bo nie wiemy czy poprzedni właściciel dokonywał podstawowych wymian ( olej, filtry, etc) ) "na czas" Druga sprawa nie tylko polscy handlarze przekłamują przebiegi auta - wiec co do przebiegu auta podanego w ogłoszeniu należy podchodzić z dystansem o danym aucie najlepiej powiedzą oględziny na "żywo"
Miałem V6 (w tej chwili użytkuje go mój brat) i w tym miejscu z polecam silnik V6 - dlaczego napisałem o tym wcześniej ( w temacie w linku) poza tym mój Ex Gal V6 śmigał za mojego użytkowania na pełnym syntetyku Mobila - 5W50 i tak śmiga do dziś i z uśmiechem na twarzy mogę powiedzieć że nie zna czegoś takiego jak cykanie popychaczy - jak to mają auta z "rzekomo" mniejszymi przebiegami |
mam V6 z przebiegiem 270tkm, samochod ciagle jezdzi na pelnym syntetyku, nie bierze oleju,do tego ma fabryczne osiagi ( lub wieksze ) . co do cykania popychaczy, to niestety moj mial taki objaw, do czasu w poniedzialek odbieram samochod z wymiany wszystkich 24sztuk, tak wiec teraz powinna byc bloga cisza i nic tylko cieszyc sie dzwiekiem V'ki
potwierdzam Piotrka, tylko V'ka
cubonof - 18-09-2009, 12:07
To auto pojawiło się ponownie na allegro,
http://moto.allegro.pl/sh...?item=743517339
ktoś był oglądał to auto ? coś mocno z nim nie tak ? jakieś opinie ? bo rozmowa uciekła od wątku
A i pytanie panowie, bo w tytule jest błąd, auto nie jest na LPG, tylko na LPi, jak to się sprawuje w tych autach ?
fj_mike - 18-09-2009, 17:16
Tu masz trochę o LPI .
Ta instalacja wymaga fachowego serwisu (nie u pana Władka w garażu ).
Jeśli masz w zasięgu taki warsztat to chyba nie będzie tak źle.
|
|
|