To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E33A 2.0] Z godziny na godzine mój Gal zaczął chodzić na 3

Anonymous - 03-09-2009, 08:09
Temat postu: [E33A 2.0] Z godziny na godzine mój Gal zaczął chodzić na 3
Wszystko było OK, na zlocie i po. Galant gwizdał jak złoto. We wtorek przyjechałem normalnie i nic nie wskazywało że coś nie halo. Po dwóch godzinach odpaliłem i kicha. Wymieniłem świece, kable wysokiego napięcia i NIC. Nadal idzie na 3 gary.
Co może być przyczyną. Pomóżcie...

Anonymous - 03-09-2009, 09:32

prawdopodobnie to czego sie najbardziej obawiasz:)
Maretzky85 - 03-09-2009, 16:57

Uszczelka pod głowicą ? Zmierz ciśnienie sprężania.
Bartek - 03-09-2009, 17:02

Gazik jest?
Anonymous - 03-09-2009, 17:20

Jest GAZ, ale na gazie nie chodzi, od czasu zmiany listwy wtryskowej coś się popsuło i goli na samej benzynie. Jestem zrozpaczony bo mam jazdę po szpitalach i k... ZONK :(
POMOCY, Bardzo PROSZĘ....

[ Dodano: 03-09-2009, 17:21 ]
Tak samo dzisiaj wymieniłem aparat zapłonowy i dalej KICHA :(

Bartek - 03-09-2009, 17:44

Kurcze - podjedź do gazmistrza (gazmajstra), może to jakiś drobiazg, a jeżeli będzie chodził na gaziu, to problem leży w zasilaniu benzyną
Anonymous - 03-09-2009, 23:40

wykrec swiece w niepracujacym baniaku jak bedzie sucha to cos z wtryskiwaczem, jak mokra to zawór, uszczelka albo peknieta głowica i zalewa woda swiece.
Anonymous - 04-09-2009, 00:28

Miałem podobny objaw - wydmuchało uszczelkę między cylindrami.
Jeżeli świece i iskra jest OK sprawdź ciśnienie w cylindrach , u mnie podczas sprawdzania słychać już było przedmuchy. Jeśli chodził tylko na benzynie to może być wina wtrysku lub nie łączy przewód do niego.
Powodzenia !!!

Anonymous - 04-09-2009, 09:35

Hmmm.. świece są suche, wymieniałem przed wczoraj. Możliwe że przewód może nie łączyć, bo mechanik ostatnio wymieniał mi całą listwę wtryskową. Dzisiaj będę u mechanika to się looknie i zobaczę co powie. Napiszę wam co wyszło.
Pozdrawiam i wieeelkie dzięki za pomoc.

Hubeeert - 04-09-2009, 13:15

Tygrys_2.0 wulgaryzmy nie są tolerowane na TYM FORUM.
Postremus - 04-09-2009, 14:59

Hubeeert napisał/a:
Tygrys_2.0 wulgaryzmy nie są tolerowane na TYM FORUM.

Każdemu sie zdarza :)

Anonymous - 04-09-2009, 18:02

OK, sorry:)
Byłem dzisiaj u mechanika. Ciśnienie LUZ:) targa jak złoto, elektryka OK, uszczelka pod głowicą OK. Prawdopodobnie zawiesił się wtrysk że zassał jakiegoś paprocha z baku, a w tym Galu co kupiłem to możliwe bo gościu nie wiem co tam lał - tak chyba było wszystko, oprócz benzyny :) . Wymieniałem pompę paliwa, czujkę, listwę wtryskową i możliwe że z rezerwy coś zassał pacjent.
Jutro zmiana wtrysku bo nie gada na trzeci gar. Dmucha ciśnienie jak trza. Wszystkie gadają a trzeci ugotowany. Świeca mokra ale od paliwa. Wody nie ma nigdzie, jest OK.
Jak coś możecie jeszcze doradzić to walcie śmiało:)
POZDRAWIAM MITSUMANIAKÓW :) :wink:

[ Dodano: 05-09-2009, 15:21 ]
I gotowe z moim Galem. Okazało się, że gdzieś wtrysk na 3 garze zassał jakieś błoto z baku i przytkał się. Dzisiaj rano z kolegą wyczyściliśmy i jest GIT:). Misiek śmiga jak złoto :) . To właśnie była przyczyna. Teraz jest wszystko w porządku. Kompresja jest OK, sprawdzana manometrem (też dzisiaj z rańca). :) Pozdrawiam wszystkich i wieeelkie dzięki za pomoc i nakierowanie mnie co do przyczyny awarii :) .