To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Pomoc w kupnie pierwszego Galanta od 1997

jacekxc - 06-09-2009, 14:39
Temat postu: [EAx 97-04] Pomoc w kupnie pierwszego Galanta od 1997
Witam serdecznie, chciałbym prosić was o pomoc w znalezieniu mojego pierwszego Galanta po 97r, nie wiele wiem o tym aucie, najlepiej gdyby był już z instalacją LPG ale nie koniecznie,
tylko silniki benzynowe,
w grę wchodzą zarówno sedany i kombi, kwota jaką chcę przeznaczyć to około 13000zł, czekam na propozycje i uwagi. pozdrawiam

Kmer - 06-09-2009, 14:52

jacekxc, chyba lepsza opcja będzie jak to Ty będziesz zamieszczał ogłoszenia Gali które Ci się podobają i które by Ci odpowiadały,a ktoś na pewno się wypowie na ich temat i udzieli Ci wszelkich porad.
Jedna prośba do Ciebie jak będziesz zamieszczał ogłoszenia to według wzoru z tego tematu http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40247

BTW Jeżeli będziesz miał problemy z zamieszczeniem ogłoszenia wedle wzoru zwróć się o pomoc do moderatorów tego działu Owczar lub Big Tomala na pewno Ci pomogą.

Owczar - 06-09-2009, 20:06

Poza tym co napisał Kmer, (BTW dzięki), to zapraszam jeszcze do lektury: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=38803
jacekxc - 06-09-2009, 20:41

Owczar napisał/a:
Poza tym co napisał Kmer, (BTW dzięki), to zapraszam jeszcze do lektury: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=38803

dzięki za linka Owczar zabieram się do lektury:)

Najbardziej podoba mi się ten troszkę więcej niż założyłem ale to nie jest problem.

Historia auta też jakoś specjalnie z nóg nie zwala jak to nieraz bywa:
Kod:
Rok produkcji: 1997, Data rejestracji: 12/1997, 179 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 163 KM (120 kW), Pojemność skokowa: 2500 cm3, benzyna, srebrny-metallic, Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe wyposażenie:

ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, skórzana tapicerka, alufelgi, szyberdach, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, wspomaganie kierownicy, immobiliser, komputer, tempomat, światła przeciwmgielne, niezależne ogrzewanie
Dodatkowe informacje:

serwisowany w ASO, sprowadzony, bezwypadkowy, garażowany
Opis pojazdu:

Witam. Na sprzedaz Mitsubishi Galant zakupiony w dniu 27.08.2009 na salonie Hondy w Niemczech,auto zostalo tam oddane od właściciela,ktory wziął sobie nowa hondę:) Data produkcji Galanta,to 17.12.1997-niestety nie 1998;). Samochod jest w pelnej mozliwej opcji jaka wychodzila w Galancie z tego rocznika! Mogę powiedzieć,ze ten Galant ma wszystko. Samochod jest w IDEALNYM stanie technicznym jak i wizualnym,lakier nie nosi praktycznie rzadnych oznak uzytkowania,środek czysty i zadbany,w srodku nie palono papierosow!! Na wyposazeniu posiada:

-kremową skórzana tapicerkę w super stanie
-podgrzewane fotele x2
-elektrycznie regulowane fotele(przód)
-klimatyzacja typu KLIMATRONIK-sprawna!
-4xairbag
-centralny zamek
-Autoalarm
-2 podłokietniki
-radio + 6 glosnikow
-TEMPOMAT
-4el szyby
-elektryczne,podgrzewane i skladane lusterka
-duży elektryczny szyberdach
-ogrzewanie postojowe WEBASTO,piękna sprawa w zimę:) można je uruchomić z odległości 450metrow od samochodu,oczywiscie z pilota,ktory jest w komplecie.
- bardzo ładne,niecodzienne alufelgi 17stki z oponami / FALKEN/ w super stanie.
-KOMPLET KÓŁ ZIMOWYCH Z FELGAMI,oraz KOŁPAKAMI.

W samochodzie wszystko sprawne,podczas jazdy idealna cisza i pelen ład,az chce sie jechac. Do auta posiadam caly schowek dokumentow dotyczacych wymian/serwisow/przegladow. Samochodem mozna normalnie wracać na kolach. Do auta posiadam wszystkie dokumenty potrzebne do zarejestrowania,oraz 3 kluczyki +pilot.

Oddaję go do Waszego wglądu i czekam na opinie.

BORIS - 07-09-2009, 11:04

Ładna skóra, zadbana :) Szkoda że nie jest czarny...
Owczar - 07-09-2009, 14:08

jacekxc, podaj link do źródła strony, tj do ogłoszenia.

Poza tym poproś sprzedawcę o zdjęcia w rozdzielczości min 1280x1024 lub coś w tych okolicach, bo z tych nic nie widać.
Dodatkowo poproś zdjęcie komory silnika, wnętrza, w tym kierownicy, gałki zmiany biegów i pedałów. Niestety nie wiem jaka cena, ale pamietaj, że będziesz musiał dołożyć jakieś 2tys (min) na opłaty.
Chyba, że już opłacił, ale jasno z tego nie wynika:
Kod:
Do auta posiadam wszystkie dokumenty potrzebne do zarejestrowania,oraz 3 kluczyki +pilot.

Tomek - 07-09-2009, 14:19

ten już jest sprzedany, sam byłem nim zainteresowany
gość ma Sporta po lifcie i Avance 2001, ale niestety oba w GDI
to jest osobnik z Czapli, troche ludzi na forum ma od nich Galanty

BORIS - 07-09-2009, 14:56

m.in. ja :)
...a kpl rejestracja wyniesie Cie okolo 2500 PLN...
Za mojego placilem rowne 1400 PLN ale przy 2,5 V6 musisz dodac samej akcyzy w granicach 1200 - 1300 PLN :/

Anonymous - 07-09-2009, 15:49

BORIS napisał/a:
m.in. ja :)
...a kpl rejestracja wyniesie Cie okolo 2500 PLN...
Za mojego placilem rowne 1400 PLN ale przy 2,5 V6 musisz dodac samej akcyzy w granicach 1200 - 1300 PLN :/

Chyba troszkę więcej akcyzy wyjdzie, coś ponad 2000zł.

pitbu77 - 07-09-2009, 16:27

Witam,

Może się krótko wypowiem odnośnie opłat.
Otóż sam rejestrowałem swojego i powiem wam, że gdyby nie rzeczoznawca to zapłaciłbym akcyzy około 3200 PLN. Oczywiście mogłem ryzykować i wpisać za ile kupiłem ale Urząd celny mógł zawsze powiedzieć NIE i kazać zapłacić akcyzę od wartości w Eurotax'ie (18000PLN).
A do czego potrzebny był rzeczoznawca?
- Wycenił auto na 11000 PLN (wartość rynkowa)
- potem od tej wartości odejmuje się koszt transportu do Polski ~1000 PLN)
- od tego co zostaje odejmuje się VAT (22%)
- NA KOŃCU OBLICZA SIĘ AKCYZĘ (pow. 2,5 litra jest to ~18% wartości auta).

Także ja z opłatami, ubezpieczeniem i innymi duperelami zamknąłem się w kwocie około 3500 PLN + wartość auta oczywiści :)

jacekxc - 07-09-2009, 20:44

panowie bo zaczyna mi się tu małe OT....na temat proszę, jak cos wypatrzę to wrzucę i ocenicie.
P1r4t - 07-09-2009, 21:24

pitbu77 napisał/a:
Otóż sam rejestrowałem swojego i powiem wam, że gdyby nie rzeczoznawca to zapłaciłbym akcyzy około 3200 PLN. Oczywiście mogłem ryzykować i wpisać za ile kupiłem ale Urząd celny mógł zawsze powiedzieć NIE i kazać zapłacić akcyzę od wartości w Eurotax'ie (18000PLN).

ja tylko powiem ze kupa forsy, ja jak 3 lata temu kupowalem honde civic to wpisalismy w umowie wartos auta 100€ i placone bylo od tego na umowie. a za auto dalem dyche... moze az tak restrykcyjnie na to nie patrza :roll:

pitbu77 - 08-09-2009, 09:14

P1r4t, przepisy się trochę zmieniły od tamtego czasu. Ja Gala rejestrowałem w lutym i naprawdę trzeba się teraz pilnować. Nie ma mowy o wpisaniu 100€ w umowie. Nawet do faktycznej wartości mogą się doczepić. Dlatego wolałem wziąć rzeczoznawcę, zapłacić mu 240 złotych i mieć spokojny sen.
klaku - 12-09-2009, 17:47

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9664821