Carisma - Techniczne - problem z ECU
Anonymous - 26-08-2006, 00:29 Temat postu: problem z ECU witam mam pytanko cz ktos mial takie problemy z ecu
moja carizma pewnego razu stanela na drodze co sie okazalo to po przegladzie w serwisie
pan powiedzial ze padl ECU I TRZEBA GO WYMIENIC cena ok 5000 pl .
Mam pytanko czy mozna w jakis sposob naprawic to albo czy ktos posiada sprawne ecu do silnika 1,8 gdi
Anonymous - 26-08-2006, 01:09
hoho, jak widać te "nowsze" ecu są tez skłonne do padaczki.. użytkownik/admin Bartek naprawia ecu, inna opcja to kupno używki (pewno cena 600-1200 zł)
Hubeeert - 26-08-2006, 07:03
jarkoo napisał/a: | pan powiedzial ze padl ECU I TRZEBA GO WYMIENIC cena ok 5000 pl |
A jak to umotywował? Spaliło się? Samo z siebie?
Rozbierali ECU? Czy tylko podpieli MUT i nie dostali odczytów? Bo może po prostu padł bezpiecznik zasilający ECU na skutek jakiegoś zwarcia?
szczeslaw - 26-08-2006, 12:04
Cytat: | A jak to umotywował? Spaliło się? Samo z siebie? |
Nie twierdzę, że nie masz racji - to może być coś innego. Jednak kondziory w nowszych ecu też padają - już były takie przypadki na forum. Nie zapominajmy o tym.
Ja w takim układzie stawiał bym na ecu, ale nie zmienia to faktu, że trzeba wszystko posprawdzać.
Hubeeert - 26-08-2006, 12:17
szczeslaw, mi bardziej chodzi o to że idą po najmniejszej linii oporu - zamiast sprawdzić/rozebrać - spaliło się wymiana 5000
To mnie irytuje.
szczeslaw - 26-08-2006, 13:05
A tu się z tobą zgodzę w 100%. Ale w serwisach zawsze tak przecież było - zwłaszcza w ASO. Po co naprawiać, skoro można wymienić (nawet jak coś jest sprawne a im się tylko wydaje, że padło) - klient i tak zapłaci...
Hubeeert - 26-08-2006, 13:31
szczeslaw napisał/a: | klient i tak zapłaci |
No właśnie
Anonymous - 26-08-2006, 17:46
wielkie dzieki za odpowiedzi mmm tak to prawda z serwisem bo wlasnie jestem w angli
i tu sie nikt nie bawi w naprawe a koszta wymiany baaaa nie male serwis podpiol ecu do mut i stwierdzil brak odpowiedzi to tyle po pod wzglede elektroniki jestem laikiem
Prozba moja jest taka czy ktos posiada jakies info na temat ECU jakies schematy albo uzywke na sprzedaz.
|
|
|