problem z ECU |
Autor |
Wiadomość |
jarkoo [Usunięty]
|
Wysłany: 26-08-2006, 00:29 problem z ECU
|
|
|
witam mam pytanko cz ktos mial takie problemy z ecu
moja carizma pewnego razu stanela na drodze co sie okazalo to po przegladzie w serwisie
pan powiedzial ze padl ECU I TRZEBA GO WYMIENIC cena ok 5000 pl .
Mam pytanko czy mozna w jakis sposob naprawic to albo czy ktos posiada sprawne ecu do silnika 1,8 gdi |
|
|
|
 |
shovel [Usunięty]
|
Wysłany: 26-08-2006, 01:09
|
|
|
hoho, jak widać te "nowsze" ecu są tez skłonne do padaczki.. użytkownik/admin Bartek naprawia ecu, inna opcja to kupno używki (pewno cena 600-1200 zł) |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 26-08-2006, 07:03
|
|
|
jarkoo napisał/a: | pan powiedzial ze padl ECU I TRZEBA GO WYMIENIC cena ok 5000 pl |
A jak to umotywował? Spaliło się? Samo z siebie?
Rozbierali ECU? Czy tylko podpieli MUT i nie dostali odczytów? Bo może po prostu padł bezpiecznik zasilający ECU na skutek jakiegoś zwarcia? |
Just think...
. |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Pomógł: 28 razy Dołączył: 29 Cze 2005 Posty: 1980 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 26-08-2006, 12:04
|
|
|
Cytat: | A jak to umotywował? Spaliło się? Samo z siebie? |
Nie twierdzę, że nie masz racji - to może być coś innego. Jednak kondziory w nowszych ecu też padają - już były takie przypadki na forum. Nie zapominajmy o tym.
Ja w takim układzie stawiał bym na ecu, ale nie zmienia to faktu, że trzeba wszystko posprawdzać. |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 26-08-2006, 12:17
|
|
|
szczeslaw, mi bardziej chodzi o to że idą po najmniejszej linii oporu - zamiast sprawdzić/rozebrać - spaliło się wymiana 5000
To mnie irytuje. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Pomógł: 28 razy Dołączył: 29 Cze 2005 Posty: 1980 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 26-08-2006, 13:05
|
|
|
A tu się z tobą zgodzę w 100%. Ale w serwisach zawsze tak przecież było - zwłaszcza w ASO. Po co naprawiać, skoro można wymienić (nawet jak coś jest sprawne a im się tylko wydaje, że padło) - klient i tak zapłaci... |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 26-08-2006, 13:31
|
|
|
szczeslaw napisał/a: | klient i tak zapłaci |
No właśnie |
Just think...
. |
|
|
|
 |
jarkoo [Usunięty]
|
Wysłany: 26-08-2006, 17:46
|
|
|
wielkie dzieki za odpowiedzi mmm tak to prawda z serwisem bo wlasnie jestem w angli
i tu sie nikt nie bawi w naprawe a koszta wymiany baaaa nie male serwis podpiol ecu do mut i stwierdzil brak odpowiedzi to tyle po pod wzglede elektroniki jestem laikiem
Prozba moja jest taka czy ktos posiada jakies info na temat ECU jakies schematy albo uzywke na sprzedaz. |
|
|
|
 |
|