To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - Check przed trasą

Mighn - 21-09-2009, 10:54
Temat postu: Check przed trasą
Mam przed sobą 1500km - to nie wiele, ale autko będzie dość mocno obciążone, co polecacie jeszcze sprawdzić przed przelotem z tzw "upierdliwych drobiazgów" w aucie które po prostu jeździ sobie bez problemów po te 200 km na dzień ale tylko z 2 osobami na pokładzie? (nie za bardzo mam jak po prostu dociążyć na maxa autko i zrobić te 200-400 km dla testu :( )
zbyszekm2 - 21-09-2009, 11:59
Temat postu: Re: Check przed trasą
Mighn napisał/a:
co polecacie jeszcze sprawdzić przed przelotem z tzw "upierdliwych drobiazgów"

Z drobiazgów to portwel :D :wink:

Mighn - 21-09-2009, 15:03

na to że sobie sorbnie troszkę ropy to jestem przygotowany, ale wolał bym na ewentualne naprawy wydać przed trasą niż w trakcie... stąd pytanie co się może wysypać przy czymś takim

A tak w ogóle poza tematem - 2.5 dużo więcej pali jak się w autko dopchnie z te 400-500 kilo extra?

jawaldek - 21-09-2009, 18:54

Mighn napisał/a:
co polecacie jeszcze sprawdzić przed przelotem z tzw "upierdliwych drobiazgów" w aucie które po prostu jeździ sobie bez problemów po

Filtr powietrza,kiedy zmiana oleju była,naciąg i stan pasków klinowych,stan klocków hamulcowych,płyn hamulcowy,czy są luzy w zawieszeniu,płyn chłodniczy i stan węży i opasek,oleum we wspomaganiu.Rozumiem Cię czemu pytasz->>sam to sprawdzałem przed trasą 2500km.

Mighn - 21-09-2009, 22:06

Jak na razie wszystkie wymienione punkty sprawdzone i generalnie ok - no poza luzami w zawieszeniu, ale polibusze to dopiero w Polsce nowe będą motane...

Trasa na szczęście 100% czarne, więc jakiegoś strasznego stresu dla autka nie będzie.

Faraonix - 21-09-2009, 22:37

moze glupota i malo kto tym sie przejmuje ale warto sprawdzic cisnienie w oponach i czy wszystkie zarowki swieca. W anglii co prawda nie trzeba wozic ale warto sie zaopatrzyc w gasnice i trojkacik na wszelki wypadek. Ja kiedys z toyoty wyciagnalem race swietlne i woze je.
Mighn - 22-09-2009, 00:24

właśnie... gaśnice trzeba sobie zorganizować... tylko bezsensownego złomu wozić nie będę - czyli jakąś 5kg, żeby się jak by co dało przynajmniej papierosa zgasić :mrgreen:

Dzięki za przypomnienie :) bo trójkąt, kamizelki, apteczka, zapasowe żarówki już są, w GPS-ie ostrzeganie przed fotoradarami wyłączone (przez Niemcy jadę w końcu) oponki to przed samym wyjazdem, a żarówki świecić będą, bo na 3 dni przed wyjazdem zajazd po MOT jeszcze robię :)

Gene - 22-09-2009, 07:25

To zorganizuj sobie jeszcze kilka bezpiecznikow. Nie, ze cos padnie ale...
Szczesliwej podrozy :wink: