To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - [2.8 TD] pajero 2 2.8td LWB 1993 automat wyciek płynu hamulc

radagast20 - 28-09-2009, 20:25
Temat postu: [2.8 TD] pajero 2 2.8td LWB 1993 automat wyciek płynu hamulc
witam!!!
Od wczoraj w moim paździoszku zaczął wyciekac płyn hamulcowy sprawdziłem wszystkie przewody wszystko suche. Płyn wypływa tak jakby z pomiędzy silnika a skrzyni biegów po odkręceniu osłny koła zamachowego płyn się poprostu wylał. Jeśli ma ktoś jakikolwiek schemat układu hamulcowego bardzo proszę o podpowiedź

gołąb - 28-09-2009, 21:05

płyn hamulcowy??????????"Płyn wypływa tak jakby z pomiędzy silnika a skrzyni biegów po odkręceniu osłny koła zamachowego płyn się poprostu wylał".Nie wiem co to za płyn,ale moim zdaniem raczej nie hamulcowy... [-(
radagast20 - 28-09-2009, 21:41

olej silnikowy to nie jest skrzynia biegów ma olej w normie a ucieka płyn ze zbiorniczka płynu hamulcowego przez co hamulce nie śmigają. Nie wiem tylko skąd on wycieka ale ślady są widoczne właśnie pomiędz silnikiem a skrzynią i za każdym razem kiedy doleje płynu do zbiorniczka obok koła zamachowego zaczyna cieknąc.
zbyszekm2 - 28-09-2009, 21:58

radagast20 napisał/a:
za każdym razem kiedy doleje płynu do zbiorniczka obok koła zamachowego zaczyna cieknąc.

Ba nad skrzynią przechadza przewody hamulcowe, jest tam też trójnik. Może być tez tak, ze cieknie prze przewód przykręcony do pompy i cienkie po przewodzie, a na zakręcie opada na skrzynie, a po skrzyni na dół.

radagast20 - 06-10-2009, 17:19

witam ponownie!!
Problem rozwiązany, powodem wycieku była nieszczelna pompa. Pompa wizualnie była w idealym stanie ale po zdemontowaniu okazał się spory wyciek. Pompa wymieniona koszt nowej 180zł ;] nie wiem czy to sporo czy nie ale ważne że paździoszek śmiga ;] dzięki bardzo za pomoc pozdrawiam