To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - łącznik stabilizatora ?

lukasz921 - 05-10-2009, 12:28
Temat postu: łącznik stabilizatora ?
Witam,
Mam laicki problem. Otóż wymieniałem łącznik stabilizatora w Space Starze z tyłu i znajomy mi powiedział ze to ma być skręcone do oporu. (chodzi o te 2 gumy) Po takim skręceniu gumę wybuliło i po paru miesiącach się zerwała. Kopiłem teraz same gumki i nie wiem czy tez tak skręcić mocno ? czy tez jakoś bardziej z wyczucie ? Łącznik taki jak poniżej.

Pozdrawiam
Lukasz921

cns80 - 05-10-2009, 14:01

A gwint na łączniku Ci się nie przyciągnął ? Bo w tanich zamiennikach to dość częste przy dokręcaniu i potem trzeba kupić cały łącznik.
lamer - 05-10-2009, 14:08
Temat postu: Re: łącznik stabilizatora ?
lukasz921 napisał/a:
Mam laicki problem. Otóż wymieniałem łącznik stabilizatora w Space Starze z tyłu i znajomy mi powiedział ze to ma być skręcone do oporu. (chodzi o te 2 gumy) Po takim skręceniu gumę wybuliło i po paru miesiącach się zerwała. Kopiłem teraz same gumki i nie wiem czy tez tak skręcić mocno ? czy tez jakoś bardziej z wyczucie ?

A w komplecie nie było metalowej tulejki wkładanej w te gumy jako dystans dla nakrętki? Jeżeli nie, to musisz dokręcić na wyczucie tak by gumy tylko lekko "spęczniały". Jak zacznie stukać to po prostu dociągniesz mocniej.