[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Montaż dodatkowego gniazdka 12V, gniazdka zasilającego z USB
jgrabowski - 06-10-2009, 17:03 Temat postu: Montaż dodatkowego gniazdka 12V, gniazdka zasilającego z USB Witam,
Czy ktoś może przechodził przez instalację dodatkowego gniazdka 12V (zapalniczkowe)? Mam Sportbacka Invite. Wiem, że bogatsze wersje mają dodatkowe gniazdko w podłokietniku. Mi najbardziej zależałoby na gniazdku w bagażniku, ale podłokietnik od biedy też może być.
Będę wdzięczny za podpowiedzi, gdzie najlepiej podpiąć takie dodatkowe gniazdko.
Pozdrawiam,
Jakub.
ElemenT - 06-10-2009, 17:50
przyłączam się :] też chętnie bym założył bo czasem brakuje gdzie lodówkę podłączyć jak gps chodzi
jgrabowski - 06-10-2009, 18:31
ElemenT napisał/a: | przyłączam się :] też chętnie bym założył bo czasem brakuje gdzie lodówkę podłączyć jak gps chodzi |
Otóż to! Tanie rozgałęziacze na dwa wejścia nie załatwiają sprawy, bo standardowa ładowarka od TomTom'a nie wchodzi...
Trik - 06-10-2009, 19:28
Też o tym myślałem. Jesli ktoś posada manual do wersji europejskiej to może mnie poprawić, w wersji USiA pod środkowym tunelem znajduje się kabel do podpiecia dodatkowego gniazda. Cena orginału, gniazdo + obudowa to ok 390PLn . Po rozmowie z elektrykiem z serwisu "Kija", dowiedziałem sie że można kupic podobny komplet do instalacji za ok 40-50Pln, wprawdzie instalacja wiąże sie zmałym ciachaniem plastiku w schowku podłokietnika oraz nitowaniem. Takie końplety pakują policyjnym kijankom.
Navynov - 06-10-2009, 19:45
Trik napisał/a: | Po rozmowie z elektrykiem z serwisu "Kija", dowiedziałem sie że można kupic podobny komplet do instalacji za ok 40-50Pln, wprawdzie instalacja wiąże sie zmałym ciachaniem plastiku w schowku podłokietnika oraz nitowaniem. Takie końplety pakują policyjnym kijankom. |
Witam fajnie by było takie gniazdo mieć - jak już zamontujesz to gniazdo to proszę o fotkę i krótki opis jak to zrobić.
Trik - 06-10-2009, 20:45
Jesli to zrobię to i owszem. Jak na razie to ten sposób sprawdzałem w maju a mamy październik
jaca71 - 06-10-2009, 23:19
Trik napisał/a: | w wersji USiA pod środkowym tunelem znajduje się kabel do podpiecia dodatkowego gniazda. |
Lekka nieścisłość - wersje USA maja już to drugie gniazdko zamontowane
Trik - 07-10-2009, 00:52
No tak. Ale możliwe jest że ten kabel jest też w wersji europejskiej i wystarczy się wpiąć.
MARIO 100 - 20-10-2009, 20:02
Jak sie dobrac do podlokietnika by dostac sie do wtyczki by wpiac gniazdo zapalniczki-ktos juz sie dobieral do tego?pozdro.
banzajek - 25-10-2009, 20:09
na evolutionm.net bylo gdzies w dziale HOWTO dot. Evo X dokladna instrukcja co i jak ,ale nie pamietam gdzie dokladnie - mozecie sprobowac poszukac (jesli sa zdjecia do tekstu to trzeba sie zalogowac zeby je zobaczyc)
sloniu - 18-04-2011, 15:48 Temat postu: [CY3A 1.8] Dodatkowe gniazdo do akcesorii Witam,
odczuwam silną potrzebę zainstalowania dodatkowego gniazda do ładowania przenośnej nawigacji. Planuję umieścić gniazdko po lewej stronie kierowcy.
Problem:
z instrukcji serwisowej od Evo wynika, że '+' do zapaliczki idzie od ETACS-ECU- złącze C-315,pin 3,kolor kabla: jasno-szary
co okazało się nieprawdą :/
Moje pytanie/prośba:
Czy ktoś wyjmował gniazdo zapalniczki i pamięta jakie kolory kabli tam idą ?
Czarny to zawsze masa, ale jaki kolor ma kabelek ACC ?
Nie chcę ciągnąć kabli z powrotem od zapaliczki, skoro i tak wszystko wychodzi od ETACS, które jest właśnie po lewej.
A jednak, chyba się zgadza, bo LG, to nie LightGray tylko LightGreen co by się zgadzało
Ale jeśli ktoś by to potwierdził, będę wdzięczny
Nikt nie pomógł ale trudno.
No to zrobiłem, działa i wygląda to tak:
Może komuś się przydadzą powyższe informacje
ko5a - 03-06-2011, 11:54
super sprawa,
mógłbyś dorzucić jakiś guide jak wybebeszyć ten plastik żeby czegoś nie połamać?
sloniu - 03-06-2011, 12:20
Odkręcasz dwie śruby zaznaczone na czerwono, reszta jest na zaczepach.
'Wyszarpujesz' z wyczuciem i już.
Kolejność wyjmowania jak na obrazku: element 1, 2, 3
Mnie trochę ciężko wychodziła ta osłona przy poduszce kolanowej, więc nie do końca ją wyjmowałem - nie ma takiej potrzeby.
Troszkę trzeba sobie pogimnastykować ręce żeby podpiąć się pod instalację, bo dostęp mimo wszystko marny.
ko5a - 13-11-2011, 02:01
przy wymianie głośników dorobię sobie przy okazji taki bajer jak u Ciebie, już zaglądałem jak to wygląda, ale nie dogrzebałem się jeszcze do tej wtyczki ale wg manuala pin 3 w C-315 jest pusty.
znalazłem za to wtyczkę zaznaczoną czerwonym kółkiem która nigdzie nie jest podpięta. czy ktoś może wie co to za wtyczka? może z niej dałoby się wyciągnąć zapłon?
PaczekDNA - 21-12-2011, 22:27
A skąd wziąść takie fajne gniazdo USB?
|
|
|