To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] Znowu obroty

Anonymous - 08-10-2009, 20:29
Temat postu: [1G 90-94] Znowu obroty
Pewnie wszyscy mają już dość tego tematu ale chcę się tylko upewnić czy te moje wachania obrotów i gaśnięcia to standardowy problem typu krokowy, nieszczelność itp( dodam tylko że wszystko sprawdzone, CE nie świeci). Mój misiek wariuje obrotami gdy ciągnie za dużo prądu, przykład jpodczas jazdy jest ok włączone światła, dmuchawa, radio, podgrzewanie szyby, daje na luz wciskam hamulec i obroty lecą na łeb na szyję do 300- 400 i jeśli mam szczęście to nie zgaśnie. Podobny problem jest w momencie gdy muszę gdzieś parkować i sytuacja wymaga skręcenia kół na maksa pompa wspomagania chodzi na pełnych obrotach a misiek gaśnie. Jestem otwarty na każdy pomysł.
Adaho_krak - 09-10-2009, 10:18

beben1982, szukaj krokowca, ewidentne objawy jego uszkodzenia.
Nikoś - 10-10-2009, 13:03

Adaho_krak a taki krokowy nie podejdzie:
http://moto.allegro.pl/it...okowy_5szt.html

krzypolo - 10-10-2009, 13:50

Ja do swojego 4g37 osobiście kupiłem u niego i działa sprawnie ...... a tu masz krokowca do 4g37 możesz zobaczyć inne jego aukcje ma trochę klamotów

Anonymous - 12-10-2009, 19:28

ten krokowy wygląda podobnie ale czy właśnie będzie pasował?wie ktoś?
często czytam na forum o tym że traci na obrotach jak jest nieszczelny układ dolotowy ale czy do tej nieszczelności można zaliczyć niedociśniętą obudowę filtra?Bo zaginęła mi jedna spinka do od tej obudowy i być może tędy wchodzi lewe powietrze

Adaho_krak - 12-10-2009, 23:50

Nikoś, podejdzie, to co wrzuciłeś to są zdjęcia całej przepustnicy, ale silniczki krokowe są identyczne jak w Ecli 2,0
Nikoś - 13-10-2009, 09:26

Wiem że to przepustnice ale może sprzeda samego krokowca. A czy czasami gdzieś nie naprawiają silniczków krokowych bo coś czytałem na tym forum otym.
Adaho_krak - 13-10-2009, 09:59

Nikoś napisał/a:
A czy czasami gdzieś nie naprawiają silniczków krokowych bo coś czytałem na tym forum otym.

Japaneze się tym kiedyś zajmował, późnej miał taki nawał pracy że odpuścił. Sytuacji teraźniejszej nie znam :)

Nikoś - 13-10-2009, 10:29

Adaho_krak napisał/a:
Japaneze się tym kiedyś zajmował, późnej miał taki nawał pracy że odpuścił. Sytuacji teraźniejszej nie znam

Dokładnie tak, ale zawsze można zadzwonić i się zapytać 8)