[96-02]Colt CJ0 - [CJxA] Woda w bagażniku
juzek114 - 11-10-2009, 16:04 Temat postu: [CJxA] Woda w bagażniku Witam wszystkich.
Moj problem polega na dym iz pod kołem zapasowym ciagle gromadzi mi sie woda , nie jest jej duzo ale od tego rdzewieje w srodku. Wykladzina nad ta drewniana pokrywa jest sucha. Jak wyttre wode to na nastepny dzien jest znow mokro ale po kilku dniach to mozna pol szkalnki wody wyczerpac.
Czy ktos mial juz taki problem, lub moze ktos wie skad moze zaciekac.
Z gory dziekuje za pomoc
Marcin-Krak - 11-10-2009, 18:38
Musisz wejść do bagażnika, a ktoś niech polewa wodą z zewnątrz, inaczej to będzie sprawdzanie na chybił trafił
Musisz sprawdzić uszczelki od spodu oraz okolice lamp.
stanny - 11-10-2009, 20:52
mam podobny problem lecz nie mam czasu sprawdzić jest tam taki korek po lewej stronie to az mi zardzewiał
peemes - 12-10-2009, 17:35
miałem ten sam problem.. niestety jego przyczyną była jakaś stłuczka poprzedniego właściciela.
Po lewej stronie bagażnika (stojąc przed otwartą klapą) jest taka klapka którą można otworzyć.. jest to bodajże miejsce na trójkąt ostrzegawczy (przynajmniej ja go w takim celu używam ;P ) i tam jest taka łapka <uchwyt, czy jak to nazwać..> w kształcie litery 'L'.
U mnie ciekło spod tego uchwytu. Miejsce spawu pomiędzy tym uchwytem na blachą samochodu było lekko pęknięte w 2 miejscach. Powstało to na skutek uderzenia od zewnątrz - widoczne dopiero po zdjęciu tylnego zderzaka.
U siebie odtłuściłem i kilkakrotnie zamalowałem farbą i problem się skończył. Niestety do tego trzeba odkręcić tylny zderzak z którym jest trochę roboty..
Jeżeli opis jest niezrozumiały to mogę pokazać to na jakiś zdjęciach.
stanny - 12-10-2009, 22:30
proszę o zdjęcia
londolut - 12-10-2009, 22:54
juzek114, http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=39278
peemes - 09-11-2009, 13:54
sory że dopiero teraz, ale ostatnio trochę brakuje mi czasu.
no więc tak..
to miejsce o którym mówiłem znajduje się w tym miejscu:
a od środka wygląda to tak:
tak na prawdę ta przerwa przez którą cieknie woda jest pod tym elementem w kształcie L, a widoczna jest ona od zewnątrz pod zderzakiem, lecz takiego zdjęcia nie mam. Mam nadzieję że jakoś udało mi się to zobrazować..
Kaleid - 09-11-2009, 15:02
Typowa wada CJ0. Blacha pod mocowaniem lewarka pracuje, i pod zderzakiem pęka tam lakier. W efekcie czego, blacha zaczyna korodować w miejscu zgrzania mocowania lewarka z tylną ścianką. Ze pewnością masz tam już małą dziurkę (na skutek korozji) to i cieknie woda. Zdejmij zderzak i podłataj.
peemes - 09-11-2009, 18:53
no dokładnie tak. Ja u siebie zamalowałem chyba 4 warstwami hammerite'a i jest wszystko cacy
|
|
|