To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Fabryczne radio w mitsubishi

giusto - 25-10-2009, 11:01
Temat postu: Fabryczne radio w mitsubishi
Jako że to mój pierwszy post pragnę się przywitać. Próbuję od paru dni znaleźć rozwiązanie podłączenia ipoda, iphona do radia fabrycznego ze zmieniarką i nagłośnieniem rockford forsage lecz nie udało mi się znaleźć rozwiązania, czy w ogóle istnieje taka możliwość nie mając MMCS, brałem również pod uwagę rozwiązanie z transmiterem FM, ale wiele złego się naczytałem o jakości dźwięku płynącego z takiego transmitera do radia. Jeśli istnieje jakieś rozwiązanie proszę o podpowiedź. Dodam że czytałem temat w którym jest wspomniane o kostce z kablami w podłokietniku od strony tylnych siedzeń, sprawdziłem i u mnie jest taka kostka, radio bez ekranu dotykowego ze zmieniarką po przytrzymaniu przycisku CD przełącza się w tryb AUX, czy do tej kostki można jakoś podłączyć zewnętrzne źródło dźwięku, jeśli tak to proszę o jakiś schemacik, kostka ma 5 pin.
mitsu00 - 25-10-2009, 20:35

Mitsubishi posiada akcesorium do podłączenia Ipoda pod fabryczne radio. Zajdź do najbliższego ASO i zamów :lol:

Pozdr.

giusto - 25-10-2009, 20:57

mitsu00 napisał/a:
Mitsubishi posiada akcesorium do podłączenia Ipoda pod fabryczne radio. Zajdź do najbliższego ASO i zamów :lol:

Pozdr.

To akcesorium, czyli kabelek w ASO kosztuje 100 euro, a to przecież tylko kabel z jednej strony z wtyczką do aux z drugiej zakończony zwykłym jackem. Próbowałem już na krótko połączyć iphona do tej wtyczki w podłokietniku i gra, kabel z jackem miałem z zepsutych słuchawek, były to cztery kable z jednej strony, a zdrugiej jack, trzy wpiąłem i grało na AUX. Tylko chcę być pewny pod który pin wpiąć te kabelki. A koszt to najwyżej zakup kabelka za 5 zł i ewentualnie szybkozłączek.

zelu - 25-10-2009, 22:05

musisz poprostu kupic kabel jack<>cinch np http://www.allegro.pl/ite...mniebieski.html (tylko z duzym jack'iem) taki i wszystko bedzie smigac :) ja mam tak podlaczonego ipoda touch w lancerku i wszystko ladnie smiga :)
Krzysiek_slask - 25-10-2009, 22:27

zelu napisał/a:
musisz poprostu kupic kabel jack<>cinch np http://www.allegro.pl/ite...mniebieski.html (tylko z duzym jack'iem) taki i wszystko bedzie smigac :) ja mam tak podlaczonego ipoda touch w lancerku i wszystko ladnie smiga :)

A ze sie tak zapytam z ciekawosci, jak jest z obsluga tego Ipoda z poziomu radia ? Czy da sie np. zmieniac piosenki korzystajac z panelu radia (tudziez z kierownicy) ? Czy nazwy granych nagran pojawiaja sie na wyswietlaczu radia ? Czy tez jedynie napis w stylu "AUX" caly czas pozostaje na tymze ?

giusto - 25-10-2009, 22:35

zelu napisał/a:

Gdyby to było takie proste to bym nie zakładał tematu, z tej kostki która się znajduje w podłokietniku muszę dopiero zrobić RCA lub jack, a to jest kostka 5 pin.

[ Dodano: 25-10-2009, 22:37 ]
Krzysiek_slask napisał/a:
zelu napisał/a:

A ze sie tak zapytam z ciekawosci, jak jest z obsluga tego Ipoda z poziomu radia ? Czy da sie np. zmieniac piosenki korzystajac z panelu radia (tudziez z kierownicy) ? Czy nazwy granych nagran pojawiaja sie na wyswietlaczu radia ? Czy tez jedynie napis w stylu "AUX" caly czas pozostaje na tymze ?

Z tego co zauważyłem po podpięciu na krótko i nie wiem czy dobrze to zrobiłem, ale na wyświetlaczu radia był ciągle napis aux.

zelu - 25-10-2009, 22:47

na radiu wyswietla sie ciagle napis AUX i piosenki trzeba zmieniac z poziomu ipoda, mp3 czy mp4.

aaa no to chyba nie pozostaje nic innego jak kupic gniazda i metoda prob i bledow podlaczac

karol_alasz - 26-10-2009, 09:11

T U T A J było coś deko o tym...
giusto - 26-10-2009, 14:01

karol_alasz napisał/a:
T U T A J było coś deko o tym...

Czytałem ten temat, ale o tym jak się wpiąć do tej kostki nic nie ma.

karol_alasz - 27-10-2009, 12:34

Ale może warto byłoby zwrócić sie na priv do osób zaangażowanych wtedy w temat....
giusto - 28-10-2009, 13:09

karol_alasz napisał/a:
Ale może warto byłoby zwrócić sie na priv do osób zaangażowanych wtedy w temat....

Metodą prób i błędów doszedłem sam.

Grześku - 31-10-2009, 15:20

giusto napisał/a:
Metodą prób i błędów doszedłem sam.

Było by miło gdybyś podzielił się tą wiedzą 8)

karol_alasz - 02-11-2009, 22:36

Garść informacji T U T A J (namiar też z naszego forum-w temacie Nawigacja MMCS jest wersja spolszczona tegoż-str.12)
Pozdro

jorzyk1976 - 31-03-2010, 16:42

witam odkryłem dzisiaj że mój odtwarzacz w misku, a mam z dużym wyświetlaczem nawigacji nie chce czytać pły mp3 nagranych na komputerze. płyta oryginalna mp3 chodzi bez zarzutu. moze ktos wie o co chodzi.
sylb - 31-03-2010, 18:02

Jak nagrywałeś tę płytę (jakim programem) i czy sesja była zamknięta.
Są różne kodeki do mp3, sprawdz bitarate tych oryginalnych i tych nagrywanych.