To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - [2.8 TD] Zabezpieczenia

skorek - 26-10-2009, 18:51
Temat postu: [2.8 TD] Zabezpieczenia
Chciałbym aby koledzy podzielili się jakie mają zabezpieczenia w swoich Misiach. Ja mam immobilizer ale chciałbym coś jeszcze założyć ponieważ dla złodzieja jedno zabezpieczenie to nie problem.
stegano - 26-10-2009, 20:08

Ja nic nie mam, a na noc kluczyki przeważnie zostawiam w środku :) Auto parkuje na ulicy a jak przyjeżdzam do polski to dopiero wtedy załapuje psychozę :P

[ Dodano: 26-10-2009, 20:08 ]
Proponuje odcięcie paliwa

zbyszekm2 - 26-10-2009, 20:11
Temat postu: Re: Zabezpieczenia
skorek napisał/a:
Chciałbym aby koledzy podzielili się jakie mają zabezpieczenia w swoich Misiach. Ja mam immobilizer ale chciałbym coś jeszcze założyć ponieważ dla złodzieja jedno zabezpieczenie to nie problem.

A dwa zabezpieczenia to już bardzo poważny problem :D

Faraonix - 27-10-2009, 00:07

Generalnie najlepsze zabezpieczenie samochodu to poprostu go nie miec. Ja mam alarm z 2 strefowym czujnikiem mikrofalowym i radiopowiadomieniem. W zaleznosci jak ustawisz czulosc to reaguje krotkimi dzwiekami przy podejsciu do auta i wyzwala alarm podczas ruchu wewnatrz, wtedy dzwoni mi breloczek w domu sygnalizujac co sie stalo.
Jak masz ladne aluski to mozna zabezpieczenia na kolka zalozyc ewentualnie jakas blokade skrzyni. Mechaniczne zabezpieczenia troche odstraszaja zlodzieja ewentualnie wlasne niekonwencjonalne - osciecie paliwa itp. Dla zlodzieja najtrudniejsze do pokonania. Seryjne rozbraja w pare sekund

Najwazniejsze to ubezpieczenie, nawet jak ci ukradna to cos odzyskasz