|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.8 TD] Zabezpieczenia |
Autor |
Wiadomość |
skorek
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-10-2009, 18:51 [2.8 TD] Zabezpieczenia
|
|
|
Chciałbym aby koledzy podzielili się jakie mają zabezpieczenia w swoich Misiach. Ja mam immobilizer ale chciałbym coś jeszcze założyć ponieważ dla złodzieja jedno zabezpieczenie to nie problem. |
_________________ pozdrawiam SKOREK |
|
|
|
 |
stegano
Forumowicz
Auto: Pajero II 1994 2.8TD japończyk
Kraj/Country: Mexico
Pomógł: 7 razy Dołączył: 03 Maj 2009 Posty: 341 Skąd: z lasu
|
Wysłany: 26-10-2009, 20:08
|
|
|
Ja nic nie mam, a na noc kluczyki przeważnie zostawiam w środku Auto parkuje na ulicy a jak przyjeżdzam do polski to dopiero wtedy załapuje psychozę
[ Dodano: 26-10-2009, 20:08 ]
Proponuje odcięcie paliwa |
_________________ Dziennik - z życia Pajero
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=39397 |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 26-10-2009, 20:11 Re: Zabezpieczenia
|
|
|
skorek napisał/a: | Chciałbym aby koledzy podzielili się jakie mają zabezpieczenia w swoich Misiach. Ja mam immobilizer ale chciałbym coś jeszcze założyć ponieważ dla złodzieja jedno zabezpieczenie to nie problem. |
A dwa zabezpieczenia to już bardzo poważny problem |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Faraonix
Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 TD / 1996
Pomógł: 22 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 770 Skąd: Śląskie
|
Wysłany: 27-10-2009, 00:07
|
|
|
Generalnie najlepsze zabezpieczenie samochodu to poprostu go nie miec. Ja mam alarm z 2 strefowym czujnikiem mikrofalowym i radiopowiadomieniem. W zaleznosci jak ustawisz czulosc to reaguje krotkimi dzwiekami przy podejsciu do auta i wyzwala alarm podczas ruchu wewnatrz, wtedy dzwoni mi breloczek w domu sygnalizujac co sie stalo.
Jak masz ladne aluski to mozna zabezpieczenia na kolka zalozyc ewentualnie jakas blokade skrzyni. Mechaniczne zabezpieczenia troche odstraszaja zlodzieja ewentualnie wlasne niekonwencjonalne - osciecie paliwa itp. Dla zlodzieja najtrudniejsze do pokonania. Seryjne rozbraja w pare sekund
Najwazniejsze to ubezpieczenie, nawet jak ci ukradna to cos odzyskasz |
|
|
|
 |
|
|