Sigma/Diamante Techniczne - brak jazdy na benzynie heh
Rajek - 27-10-2009, 20:19 Temat postu: brak jazdy na benzynie heh witam koledzy, dawno nie pisałem no ale nadszedł ten czas, wiem , że było pisane pewnie ale może ktoś wniesie jakieś nowości \. problem:
na benzynie praktycznie nie chodzi dodaje gazu a on albo gaśnie albo szarpie jak głupi. Nie zależnie od ciepłoty silnika. Chciałbym po pierwsze w końcu wymienić kable ew. świece, coś było też od wymiany kopułki, palca itp. ale w 24v to jakoś jest inaczej tak? Przepływomierz kiedyś wymieniałem i było ok od tamtej pory nie było strzałów, wtryskiwacze też raczej ok bo często przepalałem na benzynie i było ok. Dziwie się bo nie był takiej sytuacji, żeby coś się zepsuło słyszalnie i widocznie. Filtr paliwa też nowy... Także pewnie ta elekryka. Co myślicie?
wojtas - 27-10-2009, 23:04
Myślę że warto zczytać błędy, napewno jakiś jest. Z drugiej strony to bardzo dziwne że nie chodzi na benzynie zazwyczaj jest tak że przestaje chodzić na gazie. Jeśli były by to kable i świece to na gazie też by chodził nierówno. Nawala raczej część która nie jest częścią wspólna np. może silniczek krokowy.
lukasz12 - 28-10-2009, 01:34
Wygląda na to że coś się wyraźnie dzieje z układem paliwowym bo skoro na gazie normalnie chodzi to znaczy że jest jakiś problem z zasilaniem w benzyne. Sprawdź błędy profilaktycznie. A później się zastanowimy...
VirMan - 28-10-2009, 10:59
Ja mam to samo , no z tym ,że jakoś jeździ na benzynie , ale poszarpuje itd , na sczescie szybko sie włacza gaz - z tym że ja ani filtra ani nic w benzynie nie robiłem
Slaw - 28-10-2009, 17:12
Dolejcie dobrego dodatku do paliwa,który czyści układ wtryskowy i pojeżdzijcie wtedy na benzynie,powinno pomóc,chyba że pompa podupada.
VirMan - 28-10-2009, 18:41
nie wiem czy o to chodzi - jeździło ładnie - pierwszy sprawdzęfiltr , mam w sumie dopiero 100k przejechane
Rajek - 29-10-2009, 12:23
jakie powinno być ciśnienie paliwa? i jak to się sprawdza czy na listwie wstryskiwaczy czy ta rurka co do silnika jest przykręcana na 2 śruby?
lukasz12 - 29-10-2009, 13:05
Rajek napisał/a: | jakie powinno być ciśnienie paliwa? i jak to się sprawdza czy na listwie wstryskiwaczy czy ta rurka co do silnika jest przykręcana na 2 śruby? |
Na tej rurce przy wtryskiwaczach się sprawdza. Ciśnienie robocze powinno być w granicach 270 kpa - także jak dasz wysokie obroty a nie tylko na biegu jałowym.A maksymalne po odłączeniu rurki podciśnienia od regulatora (takie małe coś na wyjściu listwy wtrysków) powinno wynosić 330 kpa.
|
|
|