To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - potrzebuje porady cari 1.8 GDI lift

janusz2545 - 07-11-2009, 17:39
Temat postu: potrzebuje porady cari 1.8 GDI lift
http://www.mitsubishiklub...topic.php?t=549
Założyłem ten temat na forum MITSUBISHI CLUB POLSKA ,ale jak na razie bez odpowiedzi.
Może ktoś mi tutaj pomoże
Z góry dziekuje

Moomin - 07-11-2009, 17:56

Temperatury wewnętrznej w wersji po liftingu komputer nie pokazuje. Natomiast powinna być temperatura zewnętrzna, ale tu może mieć to związek z uszkodzeniem pojazdu. Termometr znajduje się gdzieś między kratką powietrza przy masce, a chłodnicą, więc możliwe, że ucierpiał przy uderzeniu i stąd brak temperatury na wyświetlaczu.
janusz2545 - 07-11-2009, 18:02

dzieki za pomoc,ale jezeli mam klimatronic powinno pokazywać się na wyświetlaczu nadmuch itd? Prawda ,a niestety tego nie ma
robertdg - 07-11-2009, 18:05

janusz2545, panel Climatronica powinien pokazywac temperature zewnetrzna, a temperatura wewnetrzna ktora pokazuje to temp ustawiona przez uzytkownika, ktora ustala automatycznie przez czujniki dmuchawa auta

[ Dodano: 07-11-2009, 18:07 ]
janusz2545, tak powinien byc ludek i strzalki na niego pokazuja skad ma wiac wiater

pamar - 07-11-2009, 18:12

janusz2545 napisał/a:
posiadam klimatronic. nie mam też oryginalnego radia. Dodam że auto jest delikatnie uszkodzone z przodu
Klima nie działa bo trzeba zmienic chłodnice klimy.

klima jest sterowana "radiem" a wdodatku nie działa, masz czujniki wew. temperatury przy szybie?

Moomin - 07-11-2009, 18:16

janusz2545 napisał/a:
dzieki za pomoc,ale jezeli mam klimatronic powinno pokazywać się na wyświetlaczu nadmuch itd? Prawda ,a niestety tego nie ma

A widzisz, wcale niekoniecznie. Ja też mam automatyczną klimatyzację i nie mam zadanej temperatury wewnętrznej, ani strzałek nadmuchu. Była już o tym dyskusja na forum - niektóre egzemplarze mają, inne nie mają i właściwie nie wiemy od czego to zależy.

[ Dodano: 07-11-2009, 18:17 ]
robertdg napisał/a:

janusz2545, tak powinien byc ludek i strzalki na niego pokazuja skad ma wiac wiater

Nie we wszystkich egzemplarzach to występuję.

Anonymous - 10-11-2009, 18:11

Klimatronic to nie to samo co klimatyzacja automatyczna.
Klimatronic był montowany w Carismach przed liftem, po lifcie były chyba tylko klimatyzacje automatyczne, które nie pokazuja ludzików , strzałek ani temp.wewnętrznej.

Robson86 - 10-11-2009, 18:18

Pepino napisał/a:
które nie pokazuja ludzików , strzałek

a pokazuje :wink: oprocz temp wewnetrznej...
A klimatronic to jest automatyczna klimatyzacja tylko ze nazwana tak przez konstruktorow Volkswagena :wink: wiec klimka automatyczna to to samo co klimatronic (czyli elektroniczny system sterujący układem klimatyzacji automatycznej i przewietrzania pojazdu) :P
Pozdroo

janusz2545 - 10-11-2009, 20:42

Dziękuje wszystkim za pomoc. U mnie właśnie nie ma żadnych ludzików ani strzałek ,nie wiem. Na tą chwile auto jest w dobrych rekach blacharskich.
Niestety nie naciesze się użytkowaniem auta,z powodu pilnej sprawy rodzinnej,także bedę zmuszony sprzedać autko. jeśli byłby ktoś zainteresowany kupnem to proszę o kontakt.
Dzięki za pomoc