To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS 1.3] [WNĘTRZE] Podłokietnik (jak zdemontować ?)

markostar - 13-11-2009, 22:55
Temat postu: [MSS 1.3] [WNĘTRZE] Podłokietnik (jak zdemontować ?)
Witam serdecznie
Pytanie do szanownych majsterkowiczów - czy ktoś demontował już podłokietnik fotela kierowcy ? W manualu jest tylko lakoniczny rysunek podkładki , nakrętki i bolca na którym obraca się podłokietnik. W naturze wygląda to inaczej - nakrętka jest gdzieś pod tapicerką i nie mam pojęcia jak się do niej dostać nie demolując tapicerki :( . Nie mam też pojęcia jak dostać się pod tapicerkę (coś wewnątrz się pokruszyło i chciałem wymościć tam nową gąbką). Jeśli ktoś zna ten patent będę wdzięczny :wink:

jewiurz - 14-11-2009, 09:40

Przy samej tapicerce fotela pod plastikową osłoną jest taka zawleczka z drutu (taka jak w maluchu przy korbkach podnoszenia szyb ;) ) jak ją odpowiednio przesuniesz to bolec podłokietnika wysunie się z fotela - jest z tym troche zabawy ;)

Ale... tapicerki z podłokietnika raczej sam nie zdejmiesz jest szczelnie obszyta i chyba nawet przyklejona do podłokietnika...

markostar - 14-11-2009, 16:37

Dzięki stokrotne - faktycznie jak w maluchu i działa :D , podłokietnik już w domu i teraz się zastanawiam jak dostać się do środka (w najgorszym razie odniosę go do tapicera).
Jeszcze raz dzięki :biggrin: