Space Star Techniczne - [MSS 1.3] [WNĘTRZE] Podłokietnik (jak zdemontować ?)
markostar - 13-11-2009, 22:55 Temat postu: [MSS 1.3] [WNĘTRZE] Podłokietnik (jak zdemontować ?) Witam serdecznie
Pytanie do szanownych majsterkowiczów - czy ktoś demontował już podłokietnik fotela kierowcy ? W manualu jest tylko lakoniczny rysunek podkładki , nakrętki i bolca na którym obraca się podłokietnik. W naturze wygląda to inaczej - nakrętka jest gdzieś pod tapicerką i nie mam pojęcia jak się do niej dostać nie demolując tapicerki . Nie mam też pojęcia jak dostać się pod tapicerkę (coś wewnątrz się pokruszyło i chciałem wymościć tam nową gąbką). Jeśli ktoś zna ten patent będę wdzięczny
jewiurz - 14-11-2009, 09:40
Przy samej tapicerce fotela pod plastikową osłoną jest taka zawleczka z drutu (taka jak w maluchu przy korbkach podnoszenia szyb ) jak ją odpowiednio przesuniesz to bolec podłokietnika wysunie się z fotela - jest z tym troche zabawy
Ale... tapicerki z podłokietnika raczej sam nie zdejmiesz jest szczelnie obszyta i chyba nawet przyklejona do podłokietnika...
markostar - 14-11-2009, 16:37
Dzięki stokrotne - faktycznie jak w maluchu i działa , podłokietnik już w domu i teraz się zastanawiam jak dostać się do środka (w najgorszym razie odniosę go do tapicera).
Jeszcze raz dzięki
|
|
|