To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Wgnieciony próg.. proszę o rady

wojtas20 - 25-11-2009, 15:34
Temat postu: Wgnieciony próg.. proszę o rady
Witam. Miałem ostatnio małą przygodę której owocem jest wgnieciony próg.
Chciałbym coś z tym zrobić przed zimą, proszę o rady niżej zamieszczam zdjęcia..
Jakie są orientacyjne koszty porządnego zrobienia z tym tak żeby rdza nie zjadła mi progu oraz żeby nie było widać.. ?
P.S. Potrzebuję namiar na jakiegoś polecanego lakiernika z mojej okolicy najlepiej Bielsko-Biała, Oświęcim, Kęty, Andrychów bądź okolice.

robertdg - 25-11-2009, 16:49

Musisz liczyc ok 200zł, a polecic Ci w tych okolicach nikogo nie dam rady bo nie znam z tych stron nikogo lojalnego i rzeczowego :-(
TESTER - 30-11-2009, 08:20

Słyszałem, że w takich przypadkach do wgniecenia przyspawują jakiś element i wyciągają przy jego pomocy profil. Potem trzeba dopilnować by wszystko, szczególnie od środka, zakonserwować.
Kaleid - 30-11-2009, 09:30

Nie ma co oszczędzać. Dobry blacharz Ci to zrobi. Oczywiście musi być to porządny warsztat i blacharz, a nie pan zajmujący się blacharką. Uszkodzenie nie jest małe, więc nie da się tego zrobić metodą bezinwazyjną, ale nie takie rzeczy się naprawia. Żeby to wszytko wyglądało dobrze, i przede wszystkim - było porządnie naprawione, konieczne też będzie polakierowanie całego elementu po naprawie. Dobry warsztat powinien to zrobić w cenie ok 500..700 zł (nie mówię tu o Panu Heniu i Józku)