|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wgnieciony próg.. proszę o rady |
Autor |
Wiadomość |
wojtas20
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.9 TD 2000r 90km
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Sty 2008 Posty: 336 Skąd: Kęty/Bielsko Biała
|
Wysłany: 25-11-2009, 15:34 Wgnieciony próg.. proszę o rady
|
|
|
Witam. Miałem ostatnio małą przygodę której owocem jest wgnieciony próg.
Chciałbym coś z tym zrobić przed zimą, proszę o rady niżej zamieszczam zdjęcia..
Jakie są orientacyjne koszty porządnego zrobienia z tym tak żeby rdza nie zjadła mi progu oraz żeby nie było widać.. ?
P.S. Potrzebuję namiar na jakiegoś polecanego lakiernika z mojej okolicy najlepiej Bielsko-Biała, Oświęcim, Kęty, Andrychów bądź okolice.
 |
_________________ 01.2008 - 04.2009 - Mitsubishi Colt CJ0 1,3 12v
04.2009 - Mitsubishi Carisma 1.9 TD 2000r
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 25-11-2009, 16:49
|
|
|
Musisz liczyc ok 200zł, a polecic Ci w tych okolicach nikogo nie dam rady bo nie znam z tych stron nikogo lojalnego i rzeczowego |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
TESTER
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8GDI 1998
Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 224 Skąd: Dęblin
|
Wysłany: 30-11-2009, 08:20
|
|
|
Słyszałem, że w takich przypadkach do wgniecenia przyspawują jakiś element i wyciągają przy jego pomocy profil. Potem trzeba dopilnować by wszystko, szczególnie od środka, zakonserwować. |
|
 |
Kaleid
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4
Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Lip 2006 Posty: 350 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 30-11-2009, 09:30
|
|
|
Nie ma co oszczędzać. Dobry blacharz Ci to zrobi. Oczywiście musi być to porządny warsztat i blacharz, a nie pan zajmujący się blacharką. Uszkodzenie nie jest małe, więc nie da się tego zrobić metodą bezinwazyjną, ale nie takie rzeczy się naprawia. Żeby to wszytko wyglądało dobrze, i przede wszystkim - było porządnie naprawione, konieczne też będzie polakierowanie całego elementu po naprawie. Dobry warsztat powinien to zrobić w cenie ok 500..700 zł (nie mówię tu o Panu Heniu i Józku) |
_________________ Volvo w garażu, Mitsubishi w sercu. |
|
|
|
 |
|
|